Zokni rénszarvas egyszerűen

A nemrégiben készített zokni pingvin után most egy zokni rénszarvas készült, mely tökéletes kiegészítője lehet otthonod karácsonyi ünneplőjéhez vagy remek ajándék válhat belőle kicsiknek és nagyoknak is egyaránt. Elkészítése egyszerű, hasonlóan épül fel, mint a pingvin vagy a hóember. Gyerekekkel is bátran elkészítheted egy pici segítséggel. Biztos vagyok benne, hogy élvezni fogják az összeállítását és szerintem te is. 🙂

zokni rénszarvas készítése

A zokni rénszarvas elkészítését a videóban láthatod:

Iratkozz fel YouTube csatornámra itt: Feliratkozás

Amire szükségünk lesz:

  • fél pár barna színű zokni
  • fél pár színes vagy mintás zokni
  • vatta/vatelin vagy más tömőanyag
  • piros zsenília pompom
  • barna zsenília drót
  • olló, cérna/hímzőfonal, ragasztópisztoly
  • fehér barkácsfilc/dekorgumi
  • mozgó szem (1 cm átmérőjű) vagy fekete és fehér barkácsfilc/dekorgumi

Elkészítés:

1. A fél pár barna színű zoknit tömd meg alaposan a tömőanyaggal. Annyi tömőanyagot tegyél bele, amekkora rénszarvast szeretnél majd. Ez mind a magasságára, mind a teltségére vonatkozik.

2. A tömés után fogd össze a zokni tetejét, és szorosan kötsd át egy darab hímzőfonallal vagy madzaggal. A felesleges, lógó részt vágd le a zokniból.

3. Kb. a 3/4-énél kicsit nyomd össze az ujjaiddal a kitömött zokni, így kialakítod a fejét. Ezen a részen szorosan kötsd át szintén egy darab hímzőfonallal vagy madzaggal. Így készen is van a rénszarvas teste.

4. Ezután a mintás vagy színes zoknit húzd rá a fejére, majd ragasztópisztollyal ragaszd rá, de két oldalán ne rögzítsd hozzá a fejéhez, mert oda fognak kerülni a fülei. Ha az elején és a hátulján odaragasztod a fejéhez, az már ott marad.

zokni rénszarvas készítése

5. Fogd össze a zoknit olyan magasságban, amilyen hosszú sapkát szeretnél neki, majd kötsd szorosan össze, és a felesleges részt vágd le.

6. A levágott zokniból vágj le egy minél hosszabb darabot, és tekerd majd ragaszd rá a nyakára. Ez lesz a sálja.

7. Barna színű barkácsfilcből vágj ki neki két fület, a barna zsenília drótból pedig csavarj össze kettőt, majd hajtsd félbe és még egyszer tekerd félbe. Majd felezd el, vágd el, az egyik végét pedig kicsit hajtsd meg derékszögre. Így lesz egy kis talpa, mellyel könnyebb lesz hozzárögzíteni a fejéhez. Mind a kettő végére pedig tekerj egy-egy rövidebb zsenília drót darabot. Ezek lesznek az agancsai.

8. A sapkára négy pici lyukat kell vágni ollóval. Kettőt oldalra, ahol nem ragasztottuk oda a fejéhez, ide mennek majd a fülei. Kettő lyukat pedig feljebb kell vágni, oda mennek az agancsai. A füleit és az agancsait ragasztópisztollyal rögzítsd. Ha kicsit nagyobbra sikerültek lyukak, ragaszd össze azokat is ragasztópisztollyal.

9. Ragaszd fel a pofijára mozgó szemeket és a piros zsenília pompomot, ez lesz az orra. 🙂 A mozgó szemek helyett elkészítheted a szemeit fekete és fehér barkácsfilcekből vagy dekorgumiból is.

10. Fehér színű barkácsfilcből vagy dekorgumiból vágj ki egy ovális alakzatot és ragaszd fel a rénszarvas testére, ez lesz a pocakja. Ezzel el is készült a zokni rénszarvasod. 🙂

Tipp: A zokni figurákat kisebb méretben is elkészítheted. Ebben az esetben egy fél ár zokni felével kell csak dolgoznod, és mindent arányosan lekicsinyítened hozzá.

Oszd meg az ismerőseiddel is!