Zokni pingvin készítése

Szerintem zokni figurából sosem elég. Mindig egy újabb édes figura, melyet el lehet készíteni zokniból. A gyerekek nagyon szeretik, de sok felnőtt is biztosan szívesen neki lát egy helyes cica, kutyus vagy nyuszi összeállításának,  egy pihe-puha hóember megépítésének avagy a kedves öreg Télapó elkészítésének. 🙂 Ha pedig az imént említettek már mind meg vannak, akkor következhet egy édes kis pingvin, mely egyszerű felépítése mellett nagyon bájos, és szintén remek dekorációnak vagy személyre szabott ajándéknak. 🙂

zokni pingvin készítése

Elkészítését a videóban láthatod:

Iratkozz fel YouTube csatornámra itt: Feliratkozás

Amire szükségünk lesz:

  • fekete színű zokni (1 párból kijön 2 pingvin)
  • színes vagy mintás zokni
  • fehér, fekete és narancssárga színű barkácsfilc
  • mozgó szemek vagy fekete és fehér bakácsfilcek/dekorgumik
  • olló, ragasztópisztoly, fekete cérna/hímzőfonal
  • vatta vagy vatelin
  • egyéb díszítő elemek: zsenília pompom, kis csillag, kis fenyőfa stb.

zokni pingvin készítése

Elkészítés:

1. A zoknit tömd ki vattával vagy vatelinnel. Én a sarokrészig nem töltöttem meg, alatta 1-2 cm-rel megálltam. (A tömés mértéke függ attól, hogy mekkora méretű zoknival dolgozol. Ha kisebb méretűt választasz, a sarokrészből kialakítható a pingvin feje. Én 39-42 méretű zoknival dolgoztam, így eléggé meg is nyúlt a tömés hatására, így a sarokrészt kihagytam, és alatta kötöttem el a zoknit, a többit levágtam.)

2. Ha kész a tömés, cérnával/hímzőfonallal szorosan kösd meg a töltőanyag felett a zoknit szorosan. A felesleges részt vágd le.

3. Formázd meg kicsit, és alakítsd ki a fejét. A nyakánál is kösd át szorosan a zoknit cérnával/hímzőfonallal. így kész a pingvin alapja.

4. A fehér barkácsfilcből vágd ki a hasát és az arcát. A hasa egy ovális alakzat egyen, a feje pedig egy kör. Egybe is rajzolhatod, de miután kivágtad, a hasi részt és az arcrészt vágd szét, így könnyebb lesz felragasztani.

5. Ragaszd fel a hasát és az arcát.

6. A színes vagy mintás zoknit húzd rá a fejére, igazítsd el tetszés szerint, majd – attól függően, hogy mekkora sapit szeretnél neki – kösd át cérnával/ hímzőfonallal, és viszonylag közel vágd le a felesleges részt. A sapi tetejére ragaszd fel a zsenília pompomot.

7. A levágott színes vagy mintás zokniból vágj le egy csíkot, és ragaszd fel a nyaka köré, ez lesz a sálja.

8. Ragaszd fel a mozgó szemeket vagy vágj ki neki szemeket a fekete és fehér barkácsfilcekből, és azokat ragaszd fel.

9. A narancssárga barkácsfilcből vágd ki a csőrét és a lábait, majd ezeket is ragaszd fel.

10. A fekete barkácsfilcből vágd ki a szárnyait, és ragaszd fel ezeket is. Ha úgy szeretnéd elkészíteni, hogy valamit fogjon a szárnyaival, vágj nagyobb szárnyakat, hogy biztosan elegendőek legyenek.

11. A választott díszítőelemekkel dekoráld a pingvint. Én egy csillagot ragasztottam a sapijára, és fenyőfát a hasára, a szárnyai közé.

Sablon:

zokni pingvin készítése sablon

Oszd meg az ismerőseiddel is!