Zokni kutya készítése lépésről lépésre

Az elmúlt időben több zokni figura elkészítését is bemutattam. Cica, bagoly, nyuszi, maci, Mézi és hóember már készült. Most pedig gyarapszik a csoport egy cuki kutyussal. Összeállítása a többiekhez hasonlóan nem nehéz, és biztosan ugyanolyan mosolyt fog csalni mindenki arcára, mikor meglátják, ahogy elődei. Dekorációnak, ajándéknak egyaránt tökéletes. A gyerekek pedig odáig vannak érte, ami nem is csoda, hisz igazi kis társra lelhetnek benne. 🙂

Elkészítését a videóban láthatod:

Iratkozz fel YouTube csatornámra itt: Feliratkozás

 

 

Amire szükséged lesz:

– egy pár zokni
– vatta vagy vatelin a kitöméshez
– tű, cérna, olló, filc
– fekete és fehér barkácsfilc

Elkészítése:

zokni kutya készítése

1. A kutyus testének elkészítése szinte teljesen megegyezik a cicáéval. De lesz bent egy kis csavar. 🙂

Fordítsd ki az egyik zoknit, majd terítsd szét laposra úgy, hogy a sarok része felfelé nézzen. Majd rajzold meg filccel az első és hátsó lábait, melyeket tűvel és cérnával ölts végig a vonalak mentén. Ha ez kész, a sarok részt öltsd el vízszintesen, majd a varrás fölötti  (2-3 mm-rel) részt vágd le.

2. A lábainál vágd körbe, szintén 2-3 mm ráhagyással. Majd vágj egy kis lyukat ott, ahová majd a feje fog kerülni, és fordítsd ki.

3. Alaposan tömd ki vattával/vatelinnel, és varrd össze a kis lyukat. Így a test el is készült.

4. A fejéhez a másik zokni elejét vágd le, a sarokrész előtt. A zokni orra lesz a kutyus orra . 🙂 Alaposan tömd ki ezt is, és szorosan varrd össze a rést.

5. A fejét varrd hozzá a testéhez. Arra a részre, ahol a lyukat összevarrtad. Így takarni fogja a feje, nem látszik.

6. A maradék zokniból készítsd el a a füleit és a farkát.

Ezekhez használhatsz akár más színű/mintájú zoknit is, hogy érdekesebb, látványosabb legyen a hatás. Például, ha mintás zokniból van a teste és a feje, használj a füleihez és farkához fehér zoknit.

A fülei két részből tevődnek össze. Vágj ki két-két homorúbb oldalú háromszöget, majd varrd őket össze úgy, hogy a belső zoknirész legyen kifelé. Teljesen ne öltsd össze, hagyj egy kis rést, majd fordítsd ki. Picit ki is tömheted, hogy jobb legyen a tartása.

A farkát rajzold elő a kifordított zoknira, majd a vonalak mentén varrd össze, de az egyik felét hagyd szabadon! Kis ráhagyással vágd körbe, majd a nyitott részénél fordítsd ki. Tömd ki vattával/vatelinnel.

7. Varrd fel a füleit és a farkát a helyére.

8. Fekete és fehér barkácsfilcből vágd ki a szemeit és az orrát, majd ragasztópisztollyal ragaszd fel őket.

Így el is készült a zokni kutyusod. 🙂

Oszd meg az ismerőseiddel is!