Zokni bagoly egyszerűen

Egy újabb zokni állatka elkészítését szeretném neked bemutatni, egy cuki, duci bagoly formájában. Ő is nagyon aranyos lesz, ahogy a cica és a maci is, ráadásul kicsit egyszerűbben össze tudod állítani. Sőt, ahogy a maci esetében, itt is egy pár zokniból két baglyot is el tudsz készíteni. Vidám társad lehet ő is vagy bájos ajándék egy közeli barátodnak. 🙂

zokni bagoly készítése

A zokni bagoly elkészítését a videóban láthatod lépésről lépésre:

Iratkozz fel YouTube csatornámra itt: Feliratkozás

 

 

Amire szükséged lesz:

– egy pár bokazokni
– vatta vagy vatelin a kitöméshez
– tű + cérna
– olló
– fehér és fekete filcanyagok, esetleg 2 db gomb (szemeihez)

Elkészítés:

1. Rendes zokniból is el tudod készíteni a baglyot, de inkább a bokazoknit javaslom, mert így kevesebb lesz az anyagveszteséged.
Egy bagolyhoz csak az egyik párra lesz szükséged. Fordítsd ki, igazítsd meg szépen, és először a sarok rész alatt vágd el egyenesen, majd az orr résznél, kb. a zokni felétől indulva, vágd el ferdén, mindkét oldalon, a zokni orrának a középpontjáig. Így tulajdonképpen egy házikó alakzatot kapsz, melynek az alja és a csúcsos része nyitott.

2. A nyitott, csúcsos részt apró ötlésekkel varrd össze mindkét oldalon. Majd fordíts vissza a zoknit.

3. Az összevarrt, csúcsos részt kb. a felénél hajtsd le, a hajtásvonalnál jelöld meg (húzz egy halvány vonalat), és apró öltésekkel varrd össze.

zokni bagoly

Tipp: Ha szeretnél a bagolynak pocakot is készíteni, egy másik színű vagy mintás zokniból vágj ki egy ovális alakzatot, és a 3. lépés után pici öltésekkel varrd fel a bagoly testére. Az ovális alakzat alsó része a nyitott, egyenes résznél legyen.

4. A vattával vagy vatelinnal alaposan tömd ki a baglyot.

5. Ha meg vagy a töméssel, varrd össze az alját.

6. A felső, háromszög alakú részt hajtsd rá a bagoly testére és 1-2 apró öltéssel rögzítsd hozzá. Ezt a lépést ragasztópisztollyal is megteheted.

7. A fehér és fekete filcanyagokból vágj ki nagyobb és kisebb köröket, ezek lesznek a szemei. Varrd fel vagy ragaszd fel a bagolyra, és készen is vagy. 🙂

Oszd meg az ismerőseiddel is!