Vissza a suliba – 5 nagyszerű füzet dekorálási ötlet

A sulikezdésnek nem kell feltétlen unalmasnak és egyhangúnak lennie! Lehet vidám, mókás és szórakoztató is egyben. Így hoztam nektek öt nagyszerű, stílusban különböző füzet dekorálási ötletet, hogy mind a sulira hangolódás, mint pedig a tanév jó hangulatban teljen. Mindegyik egyszerűen elkészíthető, ráadásul saját stílusotokat is bátran beleötvözhetitek a borítók megalkotásába. 🙂

Mindegyik ötlethez B5-ös füzetet használtam, de természetesen nagyobbat is használhattok.

A füzet dekorálási ötleteket a videóban láthatod:

Iratkozz fel YouTube csatornámra itt: Feliratkozás

1. Galaxis füzetborító:

Ehhez a füzetborító mindkét oldalát bevontam fekete kartonlappal. Majd kék-ibolya-fehér akril festékek felhasználásával egy szivaccsal és egy ecsettel elkészítettem a galaxist. Erről korábban készítettem bejegyzést, melyet IDE kattintva találtok.

A füzet mindkét oldalát kidekorálhatod.

galaxis füzet

2. Befőttes gumival készült füzetborító:

Ehhez fehér kartonlappal vontam be a füzetet. A befőttes gumikat kissé kinyújtottam, majd tetszés szerint ráhúztam őket a füzetre különböző irányokban úgy, hogy rajt maradjanak a füzeten, ne pöndörödjenek le. Majd én négy különböző, pasztell színű akril festéket – lila, barack, zöld, kék – pepecseltem fel az üresen maradt részekre egy szivacs segítségével. Miután kissé megszáradt a festék, óvatosan leszedtem a gumikat.

A könnyebb levehetőség érdekében érdemes azzal kezdeni, melyet legutoljára helyeztünk fel, majd amit előtte, és így tovább. 🙂

vissza a suliba

3. Körzővel rajzolt virágmintás füzetborító:

Gyerekkoromban ez volt az egyik kedvenc motívumom, mely elkészítéséhez csak egy körzőre volt szükségem. 🙂

A füzetet bevontam fehér kartonlappal, majd középre rajzoltam egy kört. A körzőt ugyanezen a nyílás szögön hagytam, majd a kör egy pontján ráraktam a körző tűjét, és rajzoltam egy kisebb félkört a kör egyik oldalától a másikig. Így keletkezett két találkozási pont a körrel. Az egyik ilyen pontra tettem a körzőt a nyílás szögét megtartva, majd rajzoltam még félkört a körbe. Ezt addig csináltam, míg ki nem alakult a képen látható virág forma.

Az elkészült a mintát színes ceruzával, zsírkrétával, filccel kiszínezheted.

vissza a suliba

4. Unikornisos füzetborító:

Az unikornisos füzetborítóhoz rózsaszín kartonlappal vontam be a füzetet, majd dekorgumiból elkészítettem a szarvát, a füleit és a virágokat. Ezeket ragasztópisztollyal felragasztottam. A szemeit ceruzával előrajzoltam, majd fekete tűfilccel körberajzoltam, és kitöltöttem.

vissza a suliba

5. Zseníliadrótos füzetborító

Ehhez szintén bevontam a füzetet, fehér színű kartonlappal, de lehet más színnel is. A különböző színű zseníliadrótokból megformáltam a választott tantárgy betűit, illetve díszítőelemeket, és ragasztópisztollyal felragasztottam őket a füzetre.

Mivel ez a borító elég domború lesz, így a bal oldali lapokra nehézkes az írás. Ezt úgy ki lehet küszöbölni, hogy erős, vastag kartont ragasztunk a belső borítóra. Így a bal oldalra való írás egyszerűbb lesz.

vissza a suliba

Oszd meg az ismerőseiddel is!