Virágos csipkés ajtódísz tavaszra

Egy szolidabb ajtódíszbe is könnyedén csempészhetünk egy kis tavaszias frissességet, ha egy élénkebb színt néhány pasztell színnel és fehérrel társítunk. Az eredmény így igazán látványos, mégsem túl kirívó lehet, mely tökéletesen illeszkedhet egy visszafogottabb, letisztultabb stílusú környezetbe oly módon, hogy mégsem marad díszünk szinte láthatatlan, észrevétlen az érkezők számára. Egy ilyen kopogtatót szeretnénk most bemutatni. 🙂

Alapanyagok:
15cm-es faalap
Juta szalag (kb. 5cm széles)
Csipke szalag (kb. 1,5cm széles)
Fa üdvözlő felirat
Száraz virágfejek
Apró szív és virág figurák
Fa gomb
Ragasztó (ragasztó pisztoly)

Ajtódísz alapanyagok

Elkészítés:

Első lépésként tekerjük be jó szorosan az alapunkat juta szalaggal. A szalag elejét és a végét ragasszuk rá az alapra.

alap_betekerese

Ragasszuk fel az üdvözlő feliratot az alapra, és a csipke szalagból vágjunk le négy akkora darabot, melyekkel körbe tudjuk ragasztani a betekert alapot a képen látható módon.

csipke_felragasztasa

A felragasztott csipke szalagok fognak keretül szolgálni a szárított növényből készült virágfejeknek. Ragasszunk fel ezekből hármat-hármat a két bekeretezett rész közepére.

viragfejek_ragasztasa

viragfejek_ragasztasa2

Ezt követően készítsünk masnit egy, a díszünkhöz illő szalagból, vagy pedig apró szívek, egy gomb, és néhány kis virág figura segítségével „formáljunk” masnit ajtódíszünkre. Amennyiben szükséges, vékony szalagból készíthetünk akasztót is a kopogtatóra. Ha így teszünk, célszerű lehet ezt a „masninkkal” elfedni.
Ezzel el is készültünk csipkés virágos tavaszi ajtódíszünkkel. 🙂

Csipkés virágos ajtódísz tavaszra

Az elkészítés teljes folyamata képekben:

Tavaszi ajtódísz készítése

Oszd meg az ismerőseiddel is!