Vidám őszi ajtódísz papír falevelekből

Az esős, borongós őszi napokban ezzel a vidám ajtódísszel biztosan mosolyt fogsz csalni családod és vendégeid arcára. Elkészítése egyszerű, méretét és színeit pedig ízlésed és kedved szerint variálhatod. Ajtódra vagy ablakodra is kirakhatod. Összeállításában a kisebbek is minden bizonnyal szívesen részt vesznek. 🙂

A levél elkészítését az alábbiakra lesz szükségünk:

– négyzet alakú színes papírok
– olló
– ragasztó

Elkészítés:

1. Egy levél elkészítéséhez 9 db négyzet alakú papírlapra lesz szükség.

2-3-4-5-6. Három papírlapot hajtsuk először átlósan félbe, majd vissza. A felezővonalhoz hajtsuk be a jobb és bal oldalát is a lapnak.

6-7-8-9-10-11-12. Hat papírlapot ugyanúgy hajtogassunk meg, mint az előző hármat. Annyi plusz lesz, hogy az alsó részeket is hajtsuk be a felező vonalig.

13-14. A kilencedik papírlapot átlósan hajtsuk félbe, majd vissza.

18-19-20-21. A meghajtogatott alakzatokat osszuk három részre úgy, hogy a hármas csoportból 1-1 db, a hatos csoportból pedig 2-2 db kerüljön a felosztott részekbe. Ezeket a csoportokat külön-külön ragasszuk össze. A kétszer behajtott darabra ragasszuk rá a négyszer behajtott darabokat a középvonalhoz, kicsit lejjebb csúsztatva a sarkokat.

22-23-24-25. A hármas csoportokat ragasszuk össze. A bal oldalra kerülő rész jobb felét ragasztózzuk be a hajtásvonalig kb. 2/3 részig. A jobb oldalra kerülő rész bal felét ragasztózzuk be a hajtásvonalig kb. 2/3 részig. Majd a harmadik, középre kerülő részt ragasszuk rájuk.

26-27-28-29-30-31. Fordítsuk meg a levelet, majd a hátoldalára ragasszuk rá átlósan a félbe hajtott négyzetet kicsit feljebb, és úgy, hogy a felezővonal vízszintesen legyen. Ezután ollóval vágjuk be mindkét oldalról kb. a hajtásvonalig. Felváltva hajtogassuk be a bevágott részeket, majd ragasztással rögzítsük.

falevél papírból

Az ajtódísz elkészítéséhez az alábbiakra lesz szükség:

– színes papír falevelek
– kartonlap/kartondoboz
– zsinór/madzag
– ragasztó, cellux

Elkészítés:

1. A kartonból vágjunk ki egy kör alakot, melynek a belsejét is kivágjuk.

2-3-4. Az alap felső részére kössünk egy kisebb akasztót a zsinórból, melyet celux-szal lerögzíthetünk. Az aljára pedig rögzítsünk egy hosszabb szál zsinórt.

5-6-7-8-9-10. A kör alapra ízlés szerint rendezzük és ragasszuk fel a leveleket.

11-12-13. A hosszabb zsinórra cellux-szal rögzítsünk fel három levelet.

14-15-16. Néhány levélre készítsünk mosolygós arcokat. 🙂

őszi ajtódísz

A végeredmény nagyban:

őszi ajtódísz

Oszd meg az ismerőseiddel is!