Vidám, baglyos ajtódísz

Egy kicsit ismét a baglyos díszek kedvelőire gondoltunk, hisz mostani tavaszias, vidám ajtódíszünk is egy bagoly köré épül.
A dekoráció alapját, egy fapálcikákból ragasztott kerítés adja, melyhez hasonlót korábbi húsvéti ajtódíszünknél is használtunk. Ennek összeállítása roppant egyszerű, a fapálcikákon kívül csupán ragasztóra lesz szükségünk, illetve festékre is, amennyiben nem elégszünk meg a fa alap színével.

Ajtódísz alap

A díszítést ezúttal kicsit az „újrahasznosítás szellemében” végeztük, hiszen a filc bagoly, a filc virágok, mind egy-egy korábbi barkácsolásunkkor születtek, melyek menetét nem rég követhettétek végig cikkeinkben.
Mivel ezzel az alapanyagok túlnyomó része meg is volt, így nem maradt más hátra, mint a fűcsomók elkészítése, illetve a kis tábla megalkotása.
A fűcsomókhoz szabad kézzel készítettünk egy kartonból sablont, a táblához pedig kivágtunk két különböző színű filcből egy-egy téglalapot. Az „otthon” feliratot egy kis kiszerelésű, fehér akril festékkel írtuk rá, melynek „tűhegyével” könnyedén megformálhatóak a betűk.

Ajtódísz alapanyagok

Az összeállítás során a ragasztáshoz talán a ragasztópisztoly a legegyszerűbb megoldás. Ha a baglyunkat nem akarjuk összeragasztózni, akkor néhány öltéssel is hozzárögzíthetjük a kerítésünk felső keresztlécéhez, melyet úgyis kitakar a kis táblánk.

Így készíthetünk hát egy vidám, tavaszias, baglyos ajtódíszt, melyet akár a gyerekszoba ajtajára is felhasználhatunk. 🙂

Tavaszi baglyos ajtódísz

Oszd meg az ismerőseiddel is!