VAKÁCIÓ visszaszámláló készítése

A nyári szünidő előtti néhány napot biztosan te is tűkön ülve bírod már csak ki. De jó hír, hogy ezt az időszakot nem kell unalmasan végig ücsörögnöd, és várni az utolsó csengőszót, mellyel hivatalosan is kezdetét veszi a szünidő. Egy egyszerű játékkal izgalmasabbá teheted a napokat, és talán kicsit hamarabb is eltelnek. Ez pedig nem más, mint a VAKÁCIÓ szó felírása a suliban a táblára. Ráadásként ezt otthon is eltudod készíteni!

A szó 7 betűből áll, így a tanév utolsó tanítási napjától számolj vissza 7 napot. Ezek lehetnek csak hétköznapok, de a hétvégét is beleszámolhatod, ahogy neked szimpatikusabb.

Vissza felé kell haladnod a betűkkel, így először az “Ó” betűt kell felírnod/megrajzolnod. Majd következő napon az “I” betűt, majd a “C”betűt és így tovább, míg el nem érsz az utolsó/első betűhöz, a “V”-hez.

A betűk bármilyen formát ölthetnek, csak a fantáziád szabhat határt. “Ó” betűnek rajzolhatsz például egy fánkot, egy ébresztő órát vagy akár egy almát is.

Egy kis segítséget hoztam az ötleteléshez, lentebb találsz mindegyik betűre egy-egy variációt. Ezeket ki is tudod nyomtatni, majd kiszínezni, és felrögzíteni a polcodra vagy a faladra.

Így biztosan sokkal vidámabban fognak telni a hátralévő napok, emellett pedig szuper kikapcsolódás is egy kis kreativitás, alkotás.

Jó szórakozást, kellemes várakozást, és szuper nyári szünetet! 🙂

vakáció

vakáció

vakáció

vakáció

vakáció

vakáció

vakáció

Oszd meg az ismerőseiddel is!