Üveg díszítése zsinórozással

Nem kell feltétlen megválnunk a kiürült szörpös vagy boros üvegtől, ugyanis egy nagyon egyszerű, és könnyen kivitelezhető technikával teljesen új külsőt varázsolhatunk neki. Szép dekorációja lehet így otthonunknak, de ajándékba is szánhatjuk, ráadásul még vázaként is szolgálhat.

üveg díszítése zsinórral

Az alábbi hozzávalókra lesz szükségünk csupán:

– kiürült szörpös vagy más üveg, ami éppen otthon van
– zsinór (használhatunk egyszínűt vagy többféle színűt)
-hobby ragasztó vagy ragasztópisztoly

A folyamat a következő:

1. Az üveget először tisztítsuk meg, ha van rajt címke, áztassuk le róla.

2. Majd a zsinór elejét pár centi hosszan ragasztózzuk be, és ragasszuk az üveg szájához, vagy egy kicsit lentebb. Míg nem köt meg a ragasztó, ujjainkkal fogjuk oda, mert különben elcsúszna az üveg felületén a zsinór. Én ragasztópisztolyt használtam, mert gyorsabban megkötött. De ezzel csak óvatosan, mert nagyon forró!

3. Miután megkötött szorosan tekerjük körbe-körbe az üvegen a zsinórt. Ha valaki szeretné, az egész üveg felületét bekenheti ragasztóval, hogy stabilabb legyen. Én csak az elején a színváltáskor, és a végén használtam ragasztót. Így is szépen ott maradt minden réteg a helyén. 🙂

üveg zsinórozás

4. Az üveg alsó részének díszítését én kék színű zsinórral folytattam.

üveg zsinórozás

vaza_zsinorral3

5. Miután a végére értem, az utolsó sor zsinórt hozzáragasztottam az üveghez, hogy ne csússzanak le a rétegek.

üveg díszítése zsinórral

Tovább díszíthetjük az üveget, ha szeretnénk. A szájára, ahol esetleg nem tettünk zsinórt, köthetünk egy masnit valamilyen szép szalagból.

Tipp: Ha ragasztópisztollyal dolgozunk, a zsinórra tegyük a ragasztót, mert az üveg hidegsége miatt pillanatok alatt megköt, még mielőtt a zsinórt rá tudnánk tenni.

Oszd meg az ismerőseiddel is!