Toboz kutya – Ötletek termésekből

A gyerekek kedvelt időtöltése a különféle termésekből való őszi figura készítés. Mi is elkészítettük idei első ilyen kis állatunkat a környéken nemrég összegyűjtött termésekből. Épp hullnak sok helyen a gesztenyék, tobozok a parkokban, így aki még nem tette meg, most bármikor összegyűjthet néhány igazán szép darabot, és egyben tökéletes alapanyagot. Ha ezzel megvagyunk, akkor indulhat is a barkácsolás… Mi ezúttal egy kis kutyát készítettünk.
Nézzük is hogyan. 🙂

Tobozból kutya

Hozzávalók:

Tobozok
Gesztenyék
Egyéb termések
Ragasztópisztoly

Őszi termések

Elkészítés:

Először is válasszunk egy nagyobb és egy kisebb tobozt, melyet ragasztópisztollyal ragasszunk össze. Ezzel meg is kapjuk a figura testét.

ragasztas

Ezt követően szükségünk lesz négy darab gesztenyére, amiből a kutyánk lábai lesznek. (Érdemes lehet kicsit hosszasabban válogatni, és a testhez próbálgatni az egyes darabokat, hogy megtaláljuk a leginkább megfelelőeket méretben és formában is.) A négy darab gesztenyét ragasszuk ragasztópisztollyal a testhez. A ragasztóból célszerű sokat nyomni, hogy biztos legyen a rögzítés.

figura_ragasztasa

Ha megvagyunk, akkor az apróbb részek maradtak már csak hátra. A kutya farka, a fülei, szemei, esetleg a nyelve.
Válasszunk megfelelő terméseket, melyekből a megformálhatjuk ezeket a részeket is.
Faroknak használhatunk például „birch pine” termést. Mi a szemekhez is e termések végeit csíptük le, és ragasztottuk fel a figura fejére.
Füleknek tökéletesek lehetnek kisebb méretű, már megszáradt gesztenye kupacsok, nyelvnek pedig egy pisztácia héj is.
Ha megtaláltuk a megfelelő darabokat, akkor ezeket is ragasszuk fel ragasztópisztollyal, és el is készültünk a gesztenye figuránkkal, mely nagy öröm lehet a gyerekeknek, és mókás díszként kaphat helyet az otthonunkban. 🙂

Gesztenyéből állatok

Az elkészítés folyamata képekben:

Őszi termésekből figura készítése

Oszd meg az ismerőseiddel is!