Természetes téli dekoráció

Bár a karácsony már elmúlt, de ettől még nem kell dekoráció nélkül maradnunk. Ezúttal egy olyan téli díszt szeretnénk nektek bemutatni, mely az ünnepek elteltével is kint maradhat az otthonunkban, ráadásul az alapanyagokat bárki összeszedheti hozzá egy erdős részen, vagy esetleg parkban.
Az alábbi dekoráció felakasztható ajtódísznek, de az ablakpárkányon is megállja a helyét, sőt, asztali dísznek is kiváló.

Téli dekoráció

Szükséges alapanyagok:
Egy nagyobb fakéreg
Fehér színű fakéreg (nyírfakéreg)
Ágak
Tobozok
Egy erősebb drót a keretnek
Hóspray

Elkészítés:

Először is válasszunk egy akkora darab fakérget, amekkora alapot szeretnénk a díszünknek, majd a keretnek használt drót vastagságával megegyező mérettel fúrjuk át a végeitől néhány centire.
Ha ezzel megvagyunk, akkor fűzzük bele a keretnek szánt drótunkat a kéregbe, a végeit pedig hajtsuk vissza körülbelül kilencven fokban. Ha szükséges, akkor ragasztópisztollyal oda is rögzíthetjük, hogy biztosabb legyen a tartása.
Ezt követően fújjuk le finoman az elkészült alapunkat hóspray segítségével.

Fakéreg alap elkészítése

A faágak következnek. Ezekből válogassunk ki díszünk méretéhez illő darabokat, és próbáljunk meg egy élethű faalakot összeállítani belőlük, amit ragasztópisztoly segítségével ragasszunk fel a fakéregre. (A ragasztáson kívül drótos rögzítést is használhatunk.)

faagak

Ezután fessünk le két darab tobozt fehérre a képen látható módon, mellyel szép havas hatást érhetünk el. (Természetesen festék helyett használhatjuk a hósprayt is ugyanerre a célra.) Ha a festék megszáradt, ragasszuk fel őket készülő dekorációnkra.

Toboz dísz készítése

Az apró formák elkészítése maradt hátra. Ehhez használjuk a nyírfakérget, melyből könnyen kivághatjuk egy ollóval az általunk elgondolt formákat. Készíthetünk kis házikót, csillagokat, holdat, vagy bármilyen más alakzatot ezzel a módszerrel.

nyirfakereg_disz

nyirfakereg_disz2

nyirfakereg_disz3

Ha ezzel megvagyunk, akkor ragasszuk fel őket a díszünkre, és el is készültünk. 🙂

Attól függően, hogy hol kap majd helyet saját készítésű dekorációnk az otthonunkban, készíthetünk rá egy madzag segítségével akasztót is.

Az elkészítés teljes folyamata képekben:

Téli dekoráció készítése saját kezűleg

Oszd meg az ismerőseiddel is!