Te is írhatsz úgy, mint egy művész – Kreatív szépírás a gyakorlatban

A művészi kézírás vagy kreatív szépírás technikája ma már nemcsak a művészek kiváltsága, te is könnyedén elsajátíthatod. Ráadásul nem csupán üdvözlőkártyáidat, meghívóidat teheted még különlegesebbé ezzel az írásmóddal, hanem kialakíthatod saját írási stílusodat, megalkothatod saját ábécé-det is.

Ebben pedig segítségre lelhetsz különféle oktató anyagok és segédeszközök személyében.
Ilyen lehet számodra Thy Doan Graves Művészi kézírás – Kreatív ábécék minden alkalomra című könyve, mely a Scolar Kiadónak köszönhetően nem rég landolt a kezemben. 🙂

Művészi kézírás - kreatív ábécék

Iratkozz fel YouTube csatornámra itt: Feliratkozás

A könyv elején egy csodás képgalériával találkoztam, ami különböző alkotók különleges műveit tartalmazza, melyek téged is inspirálhatnak.

Emellett a kötetben részletesen olvashatsz:

– a különböző eszközök típusairól, és hogy hogyan használd őket
– a betűk felépítéséről, anatómiájáról (igen, a betűknek is van 🙂 )
– hogyan tudod megtervezni, majd fokozatosan felépíteni a leírni kívánt szövegedet
– miként tudsz egy igazán egyedi plakátot, meghívót, névjegykártyát, szórólapot stb. megvalósítani
– a számtalanfajta betűtípust hogyan tudod keverni, hogy jól is mutassanak.

Mindezek mellett pedig egy 50-féle, változatos stílusú ábécét bemutató ABÉCÉ-tárral is megismerkedtem a könyvben, mely a letisztult betűformáktól kezdve az elegánsabb, díszesebb típusokon át egészen már mesébe illő alakzatokat tartalmaz.

Több betűtípus mellett pedig gyakorlóoldal is található – valamint az is, hogy az adott ábécé-hez milyen eszközt használj -, melyeken az egyes betűket könnyedén kipróbálhatod és gyakorolhatod.
A szerző – és én is – javasolja is, hogy mielőtt nekilátnál a műved megalkotásának, mindenképp gyakorolj egy sima papíron, így a megálmodott terved kivitelezésének nagyobb önbizalommal és biztosabb kezekkel tudsz nekiállni.

kreatív szépírás

Én is így tettem, a könyv áttanulmányozása után sok-sok papírt teleírva gyakoroltam. Az eredmény engem is meglepett, mert rövid időn belül ráéreztem a dologra, és egyre szebb, formásabb betűket tudtam írni.
Többféle ábécét kipróbáltam, és lett is kedvencem, melyhez az ecsetfilc használatát javasolták. Egyből nem ment gördülékenyen a használata, de egész hamar kézre állt ez az eszköz. Szerintem napi 10-15 perc gyakorlással 1-2 hét alatt szuper eredményeket lehet elérni.

kreatív szépírás

Bátran merem ajánlani neked ezt az írástechnikát, mert egyedülállóan fejlesztheted vele a kézírásodat, ezzel párhuzamosan szerintem megnöveli az önbizalmadat is, főleg akkor, ha nem igazán vagy megelégedve a kézírásoddal. Emellett pedig különleges és egyedi alkotásokat valósíthatsz meg a segítségével.

Remélem sikerült felkeltenem az érdeklődésedet ez iránt az írástechnika iránt. 😉

A könyvet a Scolar kiadónál megvásárolhatod: Művészi kézírás – Kreatív ábécék

Oszd meg az ismerőseiddel is!