Tavaszi ajtódísz

Pompás dísze lehet otthonunk bejáratának egy mutatós, szépen elkészített ajtódísz. Még különlegesebb lehet, ha mi magunk állítjuk össze. Csupán képzeletünk és ízlésünk szabhat határt, hogy milyen ajtódekorációt álmodunk magunknak.
A tavasz közeledtével, én egy lágyabb színvilágú, visszafogottabb ajtódísz mellett döntöttem, mely alapja egy fonalkoszorú, ami egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Kicsit lentebb láthatjátok, hogyan is készül. Remélem nektek is tetszeni fog. 🙂

tavaszi ajtódísz

Amire szükségünk lesz:

– különböző színű filcanyagok (Én fehér, világoszöld, és citromsárga színeket használtam.)
– szalma- vagy hungarocell koszorú alap
– kötőfonal
– ceruza
– olló
– tű és cérna
– ragasztópisztoly
– egyéb dekorációs elem (pl.: kerámiafigura)

Elkészítés:

Első lépésként a koszorúalapot alaposan, hézagmentesen, egyenletesen tekerjük be a kötőfonallal. A fonal elejét rögzítsük a koszorúhoz. Szorosan ráköthetjük, vagy egy kis fejű gombostűvel a koszorúhoz rögzíthetjük. Miután végeztünk a koszorú bevonásával, a fonal végét szintén rögzítsük az előbb említett módszerek valamelyikével.

fonal koszorú

Ezután formáljuk meg a filcvirágokat. Készíthetünk kisebbeket és nagyobbakat is. Egy virághoz 5 db, egyforma méretű körre lesz szükségünk.

tavaszi_ajtodisz1

Ha megvannak a körök, a képeken látható módon tű és cérna segítségével állítsuk össze a virágokat.
Ha szükséges, ezt követően kicsit még igazítsunk rajtuk. Annyi virágot alkossunk, amennyit a koszorúra szeretnénk.

tavaszi_ajtodisz2

tavaszi_ajtodisz3

tavaszi_ajtodisz4

tavaszi_ajtodisz5

filcvirág

A kész virágokat tetszés szerint, ragasztópisztoly segítségével rögzítsük rá a fonalkoszorúra.
Ha ezzel is megvagyunk, egyéb dekor elemmel is díszíthetjük tovább. Például egy kis madárral, valamilyen kerámiafigurával vagy akár különféle termésekkel.
Végezetül, ha mindennel elkészültünk, már csak a megfelelő helyet kell neki megkeresni. Tehetjük a bejárati ajtóra, de a lakáson belül, szobaajtóra is kifüggeszthetjük.

tavaszi ajtódísz lépésről lépésre

Oszd meg az ismerőseiddel is!