Tavaszi ajtódísz készítése fonalból

Papír, fonal, szalagok… Mindössze ezekre lesz szükségünk mostani ajtódíszünk elkészítéséhez, mely csekély alapanyagigénye ellenére igazán látványos dísze lehet otthonunknak. Ráadásul a megalkotása is viszonylag egyszerű, csupán némi időt és türelmet igényel.

Hozzávalók:
Kartonpapír
Fonal
Színes szalagok
Ragasztó

Szükséges eszközök:
Olló

Elkészítés:

Tavaszi ajtódísz készítése fonalból

Először is kerítsünk egy viszonylag erős kartonlapot, melyből kivághatunk egy virágot, vagy más, általunk rajzolt formát. (Én egy régi könyv kemény borítóját használtam erre a célra.) Bármilyen alakzat mellett is döntünk, legyen az virág vagy akár pillangó, arra törekedjünk, hogy ne legyenek benne csúcsos részek, mert azt rendkívül nehéz a fonallal egyenletesen bevonni.

tavaszi_ajtodisz_fonalbol2

tavaszi_ajtodisz_fonalbol3

Ha a kivágással megvagyunk, ragasszuk választott fonalunk elejét a papírhoz, és kezdjük el vele csak simán betekerni. Törekedjünk rá, hogy kissé szorosan tegyük mindezt, mert ezzel plusz tartást adunk készülő díszünknek, valamint így a fedésünk is jobban sikerülhet.

tavaszi_ajtodisz_fonalbol4

Miután körbe értünk, a fonal végét ragasszuk le. Ezután egy másik színt választva pillanatok alatt még élénkebbé tehetjük dekorációnkat. (Én ehhez egy sárga fonalat használtam.)

tavaszi_ajtodisz_fonalbol5

Ha mindezzel végeztünk, már csak a szalagok és az akasztó rögzítése maradt hátra. Ezeket fel is kötözhetjük, vagy ragasztót is használhatunk hozzájuk.
Én egy aprócska katicát is ültettem a díszre, de bármilyen kis aprósággal tetszés szerint tovább „öltöztethető” a megalkotott ajtódíszünk. 🙂

Tavaszi ajtódísz fonalból

Oszd meg az ismerőseiddel is!