Szalagos ajtódísz lila virágokkal

Ismét a juta szalag szolgáltatta az alapot mostani ajtódíszünk elkészítéséhez, mely mérete, megjelenése miatt igencsak impozáns látványt nyújthat vendégeinket fogadva ajtónkon, vagy a házunkban a falra helyezve.

A juta szalagos koszorú alap elkészítését már egy korábbi cikkünkben kifejtettük, így arra most nem térnék külön ki. Az ott leírtak alapján bárki elkészítheti, aki tud elég időt szánni erre a korántsem rövid, aprólékos folyamatra. 🙂

natúr koszorú

Ha az alappal megvagyunk, akkor már viszonylag egyszerű dolgunk van, hisz natúr színei miatt könnyedén díszíthető számos dekorációs elemmel. A hangsúlyt mi ezúttal a lentebb látható lila virágfejekre és emellett a fehér színre helyeztük, így próbálva kiválasztani díszünk további elemeit.
A virágfejek – melyeket készen vásároltunk – gyönyörűek voltak önmagukban is, azonban valamivel fel kellett őket még dobnunk, hogy még inkább kiemelkedjenek, még több hangsúlyt kapjanak a készülő dekorációban. Ezt úgy értük el, hogy filcanyagból egyszerű kis leveleket vágtunk ki, melyeket a virágok aljára, a szárrészre ragasztottuk úgy, hogy kicsit túllógjanak a virágfejeken.

ajtodisz1

ajtodisz2

 

A további díszítéshez a virágfejeken kívül egy „Isten hozott” feliratot, egy organzából és hálós anyagból készült masnit, valamint még a masnira egy aprócska fa szívet használtunk mindössze fel. (A dekorációk rögzítését mi ragasztópisztollyal, és némi drót segítségével oldottuk meg.)

Sajnos úgy lefotóznunk, hogy a színek hűek legyenek az eredetihez, nem sikerült. Ezért is lettek a lila virágokból a fotón kékek. Ezt az apró malőrt leszámítva azonban, szerintünk csodás látványú ajtódíszt sikerült összehoznunk néhány egyszerű alapanyag, és egy kicsit több kitartás segítségével.

Reméljük meghoztuk a ti kedveteket is hozzá. 🙂

Juta szalagos, virágos ajtódísz

Oszd meg az ismerőseiddel is!