A sokoldalú só-liszt gyurma készítése

A só-liszt gyurmában sokkal több rejlik, mint ahogy azt elsőre gondolnánk. Elsősorban a kisgyerekek, óvodások szórakoztató játékaként tekintünk rá, pedig megannyi lehetőséget hordoz magában. Ráadásul otthon, fillérekből, egyszerű hozzávalókból néhány perc alatt összeállítható, és már kezdődhet is az alkotás nemcsak kicsiknek, de nagyoknak is. 🙂

só-liszt gyurma

Iratkozz fel YouTube csatornámra itt: Feliratkozás

Többféle recept is létezik, és mindenkinek más az, ami bevált.
Nekem ezek az arányok minősültek jónak:

– 2 csésze liszt (sima búzaliszt)
– 1 csésze, apró szemcséjű étkezési só
– picivel több, mint fél csésze víz

Az alapanyagokat gyúrjuk alaposan össze egy tálban.

Ha nagyobb adagot szeretnék készíteni, akkor ezeket a mennyiségeket duplázzuk vagy triplázzuk meg.

Tipp: Ha az anyagok összegyúrása közben úgy tűnik, hogy kissé porhanyós akar maradni, akkor nagyon pici vízzel kijavíthatjuk ezt. Ha pedig eléggé ragadósnak bizonyul a tészta, akkor pedig egy pici lisztet tegyünk még hozzá. Ezt menet közben látni fogjuk.

Oszd meg az ismerőseiddel is!
  • 58
  •  
  •  
  •  
  •  
    58
    Shares

Mondd el a véleményedet!