Quilling technika kezdőknek

A quilling vagy más néven papírcsík technika, egy nagyon különleges formája a kreativitásnak. Elsőre bonyolultnak hangozhat, de nem kell megijedni, bárki könnyedén megtanulhatja. Igényel némi kézügyességet, de szerintem ennek a módszernek az elsajátításához a türelem az alapvető feltétel. Ezt szem előtt tartva pedig igazán szép és egyedi alkotásokat készíthetünk, melyeket akár ajándékba is szánhatunk szeretteinknek, barátainknak, akik biztosan le lesznek nyűgözve. 🙂

Mint fent említettem, bárki könnyedén megtanulhatja a technikát. Ehhez hoztunk nektek egy kis segítséget az elsajátításhoz.

Három dologra lesz szükségünk:

– színes papírcsíkok
– tekerő
– ragasztó

quillimg

Színes papírcsíkokat a legegyszerűbben papírboltban vagy kreatív hobby boltban tudunk beszerezni, de ha valakinek van esetleg otthon papírvágója vagy papírdarálója, azzal könnyedén készíthet csíkokat. Csomagot is találunk a boltok polcain, mely különböző színű papírcsíkokat és tekerőt tartalmaz. De külön-külön is megvásárolhatóak.
A tekerőn felül más segédeszköz is a rendelkezésünkre áll, ilyen a körsablonos vonalzó, melyet szintén boltban egyszerűen beszerezhetünk. Ilyen sablont mi is készíthetünk egy hungarocell lapból. Rajzoljuk meg a különböző méretű köröket, és egy tapétavágóval vágjuk ki őket.

quilling technika kellék

Az alap alkotóelem az egyszerűen, szorosan feltekert kör. A papírcsík egyik végét helyezzük a tekerő végébe, majd lassan kezdjük el feltekerni ügyelve arra, hogy egyenletes legyen. Ha már majdnem végeztünk a tekeréssel, a papírcsík másik végét picit ragasztózzuk meg, és ragasszuk hozzá a feltekert részhez. Ezekből a feltekert körökből készíthetünk például virágot, melyet egy félbe hajtott papírlapra ragasztva, képeslapként átadhatunk ajándékba egy szerettünknek, barátunknak.

quilling_technika6

quilling_technika7

quilling_technika8

quilling_technika2

quilling technika

Kicsit játszhatunk a színekkel, hogy még izgalmasabb legyen a kreációnk. Válasszunk egy színt, tekerjük fel, ragasztózzuk be a végét, majd ragasszunk hozzá egyik másik választott színt. Ezt is tekerjük fel, majd a csík végét ragasszuk a körhöz. Ezt elkészíthetjük három vagy akár több színnel is.

quilling_technika10

quilling_technika11

A körsablonos vonalzó segítségével különböző méretű elemeket készíthetünk. Tekerjük fel a papírcsíkot, majd óvatosan húzzuk le a tekerőről (a végét ne ragasszuk le!), és tegyük az egyik körbe, és hagyjuk dolgozni a papírt, hadd tekerődjön ki. A nagyobb méretű körökhöz ragasszunk egymáshoz több papírcsíkot, így szép eredményt kapunk.

quilling_technika5

Az egyszerű körökön kívül sok izgalmas formát készíthetünk még. Például szív alakot, négyzetet, félholdat, csepp alakot, háromszöget stb.

quilling technika

Reméljük kedvet kaptatok a kipróbálásához, mi biztosan használni fogjuk a jövőben! 🙂

quilling technika

Oszd meg az ismerőseiddel is!