Pokemon hűtőmágnes

Nem rég indult útjára nálunk is a Pokemon Go őrület, így mi is előálltunk egy kis pokemonos kreatív ötlettel. Néhány pokemon labdás hűtőmágnest készítettünk, melyek mind ajándéknak, mind pedig dekorációnak kiválóak lehetnek a rajongók számára. 🙂

Hozzávalók:
Hungarocell golyók (3cm átmérő)
Akril festék
Mágnesek
Tűhegyű alkoholos filc
Körsablon
Sniccer

Elkészítés:

Pokemon ajándék készítése

Először is vágjuk félbe a hungarocell gömbjeinket.
A félgömböket célszerű lefesteni teljesen fehérre, mert így egyenletesebb felületet kapunk, valamint könnyebben boldogulhatunk a minta felrajzolásával és a további festéssel.

Ha a fehér alapozással megvagyunk, akkor a körsablon segítségével rajzoljuk fel a pokemon labda jellegzetességét adó köröket az alkoholos filcünkkel. (Ezzel óvatosan bánjunk, mert az ujjunkkal könnyedén elmaszatolhatjuk a már megrajzolt részeket.)

A minta elkészültét követően fessük le az egyik oldalt piros akril festékkel. Ha szükséges, használjunk több réteget a tökéletes fedés érdekében.

Miután a festéssel megvagyunk, a tartósság kedvéért érdemes bekennünk díszünk felületét lakkal is.
Ezután már csak a mágnesek felragasztása van hátra, melyeket a labdák hátuljára pillanatragasztóval könnyedén felragaszthatunk.
Ezzel készen is vagyunk, mehetnek a labdák a hűtőre, ahova segítségükkel jegyzetlapokat, üzeneteket is felfogathatunk. 🙂

Pokemon Go hűtőmágnes

Videó az elkészítésről:

Oszd meg az ismerőseiddel is!