Pisztáciahéj virág készítése +2 dekorációs ötlet

A pisztácia nagyon finom csemege, de emellett kreatív alapanyagként is szuperül alkalmazhatod. Egész pontosan a héját, melyet kár lenne a szemétbe dobni. 🙂 Pár mozdulattal csodás virágokat állíthatsz össze belőle, melyeket további díszek elkészítésére is felhasználhatsz, de önmagában is csodás díszei lehetnek otthonodnak. Bejegyzésemben a virágok elkészítése mellett, két hangulatos dekorációs ötletet is mutatok, melyek a természetes, natúr stílus jegyében születtek. Próbáld ki bátran, és készítsd el saját pisztáciahéj virágos kreációdat. 🙂

pisztáciahéj virág

A pisztáciahéj virág elkészítését az alábbi videóban láthatod, plusz két nagyon szuper dekorációs ötletet:

 

Iratkozz fel YouTube csatornámra itt: Feliratkozás

A pisztáciahéj virág és a dekorációs ötleteket képsorozat és leírás segítségével is elkészítheted:

A pisztáciahéj virág elkészítéséhez ezekre lesz szükséged:

– pisztáciahéj
– kis darab kartonpapír
– olló, körző, ceruza
– ragasztópisztoly

Elkészítés:

1. A kartonpapírból vágj ki egy tetszőleges méretű kis kört. (Én 4 cm átmérőjűt vágtam.) A pisztáciahéjakat tisztítsd meg.

2-3. Középről kezd el a héjak ragasztását. Ragasztózd be az egyik héj alsó részét, majd ragaszd fel a körre, de ne pont a közepére, hanem egy nagyon picit odébb. (A közepére érdemes kisebb méretű héjakat ragasztani.)

4-5. Majd ezután vele szembe ragassz egy másik pisztáciahéjat.6. Így meg van a virág közepe.

7-8-9. Ezután folytasd a héjak egyesével való felragasztását. Érdemes soronként ragasztani a héjakat, így a végeredmény egységesebb lesz.

10-11. Ha a szélén akadna egy-egy apró lyuk, oda ragassz kisebb méretű héjat. És kész is a virág. 🙂

pisztáciahéj virág készítése

Fali dísz pisztáciahéj virágból:

Amire szükséged lesz:

– pisztáciahéj virágok
– vékonyabb és vastagabb faégak
– natúr színű kötözőzsinór
– olló
– ragasztópisztoly

pisztáciahéj virág dísz

Elkészítés:

1. A vastagabb faágakból vágj kilenc db, egyforma hosszú darabokat. (Nekem ezek kb. 30 cm-ek.)

2-3-4. Egyet tegyél félre, a többi nyolcat oszd kettes csoportokra, és a két végüknél a zsinórral kösd össze őket.

5-6-7-8-9. Az összekötözött darabokból alkoss egy négyzetet, majd a találkozási pontjainknál egy csöpp ragasztóval ragaszd össze őket. (Nálam a két vízszintes helyezkedik el alul, a két oldalsó pedig felül.)

10-11-12. A találkozási pontoknál a zsinórral keresztben tekerd át párszor, így egyrészt eltudod tüntetni az illesztési pontokat, másrészt különleges hatást érsz el vele.

13-14. Ezután fordítsd meg az alapot, és vízszintesen, középre ragaszd oda a félretett faág darabot. Ez a virágok felragasztásánál plusz stabilitást fog nyújtani.

15. Fordítsd vissza, és a vékonyabb kisebb méretű faágakat ragaszd rá az alapra. Az egyik végét ragaszd a sarokba, a másik végét pedig a keresztben átmenő ágra.16-17. A kis ágak végeire ragaszd fel a pisztáciahéj virágokat.

17-18-19. Végül zsinórból készíts néhány masnit, és ragaszd fel a virágok száraira, és a keretre. Köss még rá egy kis akasztót, és már díszítheted is vele otthonodat. 🙂

pisztáciahéj virágból falidísz

Oszd meg az ismerőseiddel is!