Party kalap készítése

A farsangi karneválok, szülinapi partik elmaradhatatlan kelléke a party kalap. Ezúttal egy egyszerű változatának az elkészítését szeretném bemutatni nektek. Az alapanyag igénye nagyon minimális, de mégis igazán mutatós kis farsangi kalapot, party sapkát tudunk kihozni ebből a néhány alapanyagból.

party kalap

Lássuk csak!

Hozzávalók:

2db különböző kartonlap
Krepp papír
Ragasztó

farsangi_kalap_1

 

Elkészítés:

Az elkészítése roppant egyszerű.

A két kartonlapból kivágunk egy-egy darab körülbelül 25cm átmérőjű kört. Ez a két elem fogja alkotni a sapkát.
A válaszott krepp papírból levágunk egy körülbelül 30x15cm-es téglalapot, majd az egyik hosszabbik felét srégen, a képen látható mértékben levágjuk, és bevagdossuk úgy, hogy a túl oldalon megközelítőleg 3cm sértetlen maradjon.

farsangi_kalap_2

farsangi_kalap3

Ha ezzel megvagyunk, akkor egy ceruza segítségével feltekerjük a papírt. A feltekerés közben vékonyan ragasztóval megragasztózzuk, hogy miután elengedjük is fixen maradjon. (Túl sok ragasztót nem célszerű használni, mert ha átázik a papír, könnyedén ráragadhat a ceruzánkra.)
Ha a ragasztó megszáradt, lehúzhatjuk a ceruzánkról az elkészült bojtot.

farsangi_kalap4

A két kivágott kartonlapunk összeillesztése maradt hátra. Ezekkel óvatosan kell bánnunk, nehogy a munka közben megtörjenek. A két lapot a kezünkbe fogva, óvatosan meghajlítva össze tudjuk illeszteni a kívánt formában. Az összeillesztésnél arra kell ügyelni, hogy az így megformálódó kalap szimmetrikus legyen, illetve egy kis lyuk maradjon a tetején, ahova majd a bojtot bele tudjuk dugni. Először az egyik felükön, majd a másikon is összeragasztjuk a kartonlapokat.
A kalapunk tetejébe beleragasztjuk a bojtot, valamint gumi vagy egy szalag segítségével készíthetünk az aljára kötőt is, és már indulhatunk is ünnepelni. 🙂

Party kalap készítése

Oszd meg az ismerőseiddel is!