Papírvirág gömb készítése

Néhány színes papírból és egy hungarocell gömbből csodaszép alkotásokat készíthetünk, melyek dekoratív díszei lehetnek otthonunknak, de ajándékba is szánhatjuk őket szeretteinknek, barátainknak. Születésnapra, névnapra, de akár anyák napjára is tökéletes meglepetés lehet. 🙂 Különböző virágmintájú gömbök közül választhatunk, mi egy „margarétás” verziót szeretnénk bemutatni.

papírvirág gömb

Amire szükségünk lesz:

– virágokhoz: színes papírcsíkok (vékonyabb és vastagabb), quilling tekerő, papírragasztó, olló
– vékony, zöld papírcsíkok
– hungarocell gömb
– agyag vagy műanyag kis cserép
– papírragasztó
– ragasztópisztoly

viraggomb1

Elkészítés menete:

A hungarocell gömböt ragasszuk rá a cserép peremére.

viraggomb2

Készítsük el a quilling virágokat. Ennek leírását ITT találjátok.

Ezután kezdjük el a gömbre felragasztani a virágokat tetszés szerint. Ha valahol nagyobb rés marad a virágok közt, nem gond, azt el tudjuk fedni kis zöld papírcsíkokkal. 🙂

viraggomb3

papírvirág gömb

Ha felkerültek a virágok, a vékony zöld papírcsíkokat vágjuk el négy részre, majd egyik végét kicsit pöndörítsük meg. Ahol nagyobb rés van, illetve ahová szeretnénk tenni a papírcsíkokból, ott finoman húzzuk össze a virágok szirmait, hogy könnyedén hozzáférhessünk a gömb felületéhez, és oda tudjuk ragasztani a csíkokat.

virággömb

Ha ezzel is készen vagyunk, várjuk meg, míg a ragasztó elég jól megszárad, majd finoman igazítsuk meg a virágok szirmait, melyeket összehúztunk.
És el is készültünk saját kis virággömbünkkel. 🙂

papírvirág gömb készítése

Oszd meg az ismerőseiddel is!