Papír dália készítése

A dália egy igazán mutatós és színpompás virág, mely szépségében nyár elejétől kezdve egészen az első fagyokig gyönyörködhetünk. Virágzására várnunk kell még, de otthonunkat már most is díszíthetjük vele. Hogy hogyan? Már is mutatjuk. 🙂

papír dália

A következő hozzávalókra lesz szükségünk:

– négyzet alakú színes papír
– papírragasztó és/vagy ragasztópisztoly (esetleg ragasztószalag)
– kartonpapír

Az elkészítésről videó:

Iratkozz fel YouTube csatornámra itt: Feliratkozás

Az elkészítésről képes és szöveges leírás:

Sok négyzet alakú papír fog kelleni, melyeket könnyedén beszerezhetünk egy papírboltban, de magunk is készíthetünk otthon. Mi is így tettünk. 8×8 cm-es négyzeteket vágtunk ki narancssárga színű A/4-es színes lapokból. Lehet más színnel is dolgozni, sőt, variálhatjuk is a színeket! 🙂

papir_dalia1

Majd a lapokból készítsünk tölcséreket úgy, hogy a sarka ne érjen össze, maradjon egy kis hézag, így könnyebb lesz a ragasztás. A tölcsérek végét leragaszthatjuk papírragasztóval, de kis ragasztószalag darabbal is.

papir_dalia3

papir_dalia2

A kartonpapírból vágjunk ki egy kört. Nálunk ez 13 cm átmérőjű.

papir_dalia4

Majd kezdjük el felragasztani a tölcséreket a kartonlapra úgy, hogy az egyes darabok között hagyunk egy kis rést. Mi ragasztópisztollyal dolgoztunk, így hamarabb odaragadtak a tölcsérek a kartonhoz, és ezzel a virág élettartamát is meghosszabbíthatjuk.

papir_dalia5

papir_dalia6

Ha megvan az első sor, jöhet a következő sor, melyeket az előbb kihagyott „résekbe” ragasztunk, a csúcsát már beljebb helyezve.

papir_dalia7

Ezt a műveletet folytassuk addig, míg el nem fogy a szabad terület.

papir_dalia8

Ha készen vagyunk a tölcsérek felragasztásával, kicsit várjunk vele, míg szépen megköt a ragasztó, majd a hátulra helyezzünk fel egy zsinórt, mellyel fel tudjuk helyezni a falra. De kétoldalú ragasztószalagot is használhatunk, ha az ajtóra szeretnénk helyezni.
Ezzel el is készítettük saját dáliánkat, mely igazán szemrevaló dekorációja lehet otthonunknak.

papír dália készítése

Oszd meg az ismerőseiddel is!