Őszies, baglyos ajtódísz

A baglyos dekorációk egyszerűen megunhatatlanok. Annyira sokféleképpen díszíthetünk velük, és variálhatjuk őket az évszakoktól, esetleg ünnepi időszakoktól függően.
Így ismét egy baglyos ajtódísszel készültünk, de azért szerettünk volna kissé eltérni a megszokott formáktól. Őszies ajtódíszünk alapjául egy rattan szívet választottunk, és a szokványos őszi színek mellett próbáltunk egy kis izgalmat is csempészni bele.
Reméljük sikerült. 🙂

Őszi baglyos ajtódísz

 

Hozzávalók:

Rattan szívalap (kb. 15cm)
Bagoly fafigura (5cm)
Fa levelek
Fa “Édes Otthon” felirat
Szalagok
Akril festék
Ragasztópisztoly

ajtodisz_alapanyagok

Elkészítés:

Először is fessük le a baglyunkat és a feliratunkat az általunk választott színekkel. (Mi a bagolynál ezúttal egy szolidabb változat mellett döntöttünk, az üdvözlő felirathoz pedig azúrkék festéket választottunk.)

edes_otthon_bagoly

A rattan szívünket hagyhatjuk simán fehéren is, vagy pedig az egyes részeit be is színezhetjük. (A mi alapunk mintája könnyedén lehetővé tette, hogy egy „faágszerű” mintázatott készítsünk rá, melyek kissé kiemelték a feliratot, valamint a baglyot is könnyedén rá tudtuk ültetni az így „készült” egyik ágra.)

rattan_sziv

Ha mintázattal megvagyunk, akkor ragasztópisztoly segítségével rögzítsük az alapra a feliratot, a baglyot, valamint a fa leveleket. (A fa levelek természetesen helyettesíthetőek filcből kivágott levelekkel is.)

rogzites

Hogy még látványosabb legyen az elkészült ajtódíszünk, lógassunk le róla szalagokat. Ehhez mi egy kék pöttyös barna szalagot, illetve egy narancssárga pöttyös szatén szalagot választottunk, melyek színei tökéletesen harmonizálnak díszünkkel.
A szalagokat az egyik végüknél kössük össze, és a csomót ragasztópisztoly segítségével rögzítsük a díszünk hátuljára, alulra.

szalagok_ajtodisz

Ezzel el is készült a baglyos, őszies ajtódíszünk. 🙂

Az elkészítés teljes folyamata:

Őszi baglyos ajtódísz készítése házilag

Oszd meg az ismerőseiddel is!