Őszi-téli dekoráció készítése – 2 az 1-ben

Egy igazán ötletes és kreatív őszi dekorációt láthatsz ebben a bejegyzésben. Különlegessége, hogy akár fél éven keresztül is kint hagyhatod a polcodon. 🙂 Ugyanis ez egy 2 az 1-ben őszi-téli dekoráció, melynek az egyik oldala színpompás ősz, a másik oldala pedig meghitt tél. Az egésznek a kulcsa pedig, hogy az évszaknak megfelelően kell csak forgatnod.

Plusz ráadás, hogy többféleképpen is összeállíthatod. Variálhatod a méretét, lehet kisebb vagy nagyobb méretű. Az alapját, készítheted kartondobozból vagy faszeletekből. Díszítéshez használhatsz mintás vagy színes kartonlapokat, dekorgumit vagy barkácsfilcet, de meg is festheted a mintákat. Határt csak a képzeleted szabhat. 🙂

őszi-téli dekoráció

Én a dekoráció alapjául egy rétegelt kartondobozt választottam, így egy-két lépés a készítése folyamatában, ehhez van igazítva.

Elkészítését a videóban láthatod:

Iratkozz fel YouTube csatornámra itt: Feliratkozás

Amire szükségünk lesz:

  • kartondoboz (én rétegeltet használtam)
  • mintás kartonlapok (őszi és téli)
  • színes dekorgumik: fekete, narancs, barna, piros, citrom, arany/zöld/piros csillámos
  • papírragasztó, ragasztópisztoly
  • olló, ceruza, alkoholos filc, sniccer
  • fekete színá papírlap

Elkészítés:

őszi-téli dekoráció

1. A kartondobozból vágd ki a dekoráció alapját, és a talpát. Kartondoboz esetén egyszerűbb sniccerrel/tapétavágóval kivágni, mert így nem sérül, nem nyomódnak össze a rétegek.

2. A mintás kartonlapokra is rajzold át a dekoráció alapját, és vágd ki ollóval.

3. Ragaszd fel őket az alap oldalaira. (Az őszi oldalára rajzolhatsz 3 tököt, de üresen is hagyhatod.)

4. A fekete papírlapból vágj ki olyan vastag csíkokat, mint az alap oldala, és ragaszd fel körbe, így a karton rétegei eltűnnek, sokkal szebb lesz a végeredmény. Ezután a talpat is vond be fekete színű papírlappal.

5. A színes dekorgumikból vágd ki a hóember és a “tökember” részeit, majd ragaszd fel őket ragasztópisztollyal a megfelelő oldalakra. Amire figyelned kell, hogy a két figura kilógó részei (sapka, sál, levél stb.) a lehető legjobban fedjék egymást. Így amikor a hóembert nézed vagy a “tökembert”, a másik figurából nem fogsz látni semmit. Így fog tűnni, mintha csak 1 db dísz lenne. Tetszés szerint tovább díszítheted, ha szeretnéd.

6. Végül helyezd a talpazatba a hóembert és a “tökembert”, és kész is van a 2 az 1-ben, őszi-téli dekorációd. 🙂

őszi-téli dekoráció

Tipp: A hóember és a “tökember” elé helyezhetsz díszítést, például kisméretű karácsonyfagömböket, ajándékcsomagokat, terméseket, kisebb méretű faleveleket.

Sablon:

sablon őszi-téli dekoráció

Oszd meg az ismerőseiddel is!