Őszi dekorációs ötletek papírból – Origami

Újabb őszi ötleteket hoztam nektek, melyeknél most nem a terméseké lesz a főszerep, hanem a papíré. Ugyanis ezek a dekorációk hajtogatással készülnek. Kétféle tök, gomba és falevél összeállítását mutatom be, melyek mind egyszerűek, de látványosak. Ráadásul egy komplett dísz is összeállítható belőlük, egy ajtódísz vagy egy ablakdekoráció. Papírokat elő, és indulhat is a munka. 🙂

őszi dekoráció

Az ötletek elkészítését videómban láthatjátok:

Iratkozz fel YouTube csatornámra itt: Feliratkozás

1. Halloween tök

Ez a fajta tök hajtogatás tényleg nagyon egyszerű, ráadásul néhány ecsetvonással halloween tököt varázsolhatunk belőle. A gyerekeknek is biztosan tetszeni fognak ezek a tökfejek, így bátran vonjuk be őket is. 🙂

halloween tök origami

2. 3D őszi tök

Ez egy igen különleges őszi tök, hiszen térbeli, ahogy a képen is látszik. Elsőre nehéznek tűnhet az összeállítása, de ha megnézitek videómban a folyamatát, látni fogjátok, hogy nem is olyan bonyolult.
Különleges dísze lehet az asztalotoknak vagy a komódotoknak.

tök hajtogatás

3. Origami gomba

A gomba is remek őszi dekoráció és kiegészítő, ráadásul papírból is elkészíthető. Használhattok hozzá olyan papírlapot, melynek az egyik fele színes, a másik fehér. De a sima, fehér papírlap is tökéletes hozzá. A hajtogatás után a gomba kalapját kiszínezhetitek filctollal, zsírkrétával vagy színes ceruzával.

gomba hajtogatás

4. Falevelek

A színes falevelek is nélkülözhetetlen kellékei az ősznek, melyeket szintén elkészíthetünk papírból. Egy-két egyszerű hajtogatás, és kész is a falevél, mellyel díszíthetjük ajtónkat, ablakunkat.

falevél hajtogatás

Oszd meg az ismerőseiddel is!