Őszi dekoráció egyszerűen, falevélből

Sokszor a legegyszerűbb dolgok a legnagyszerűbbek és leglátványosabbak. Mostani bejegyzésemben is egy ilyen ötletet szeretnék neked bemutatni az ősz jegyében, melynek az alapja egy falevél lesz. Bármilyen falevél megfelelnek a célnak, de érdemes legalább akkorát választani, amely minimum akkora, mint a tenyered. Ami még fontos, hogy ne legyen túl nedves, de túl száraz sem. Plusz érdemes lepréselni, hogy laposabb legyen, még jobban kiszáradjon, hogy a lehető legkönnyebben tudj vele dolgozni.

És hogy mi is fog készülni a falevélből?

Csodás falevél festmények. 🙂 Bizony, jól olvasod, festmény.

őszi dekoráció

Elkészítését a videóban láthatod:

Iratkozz fel YouTube csatornámra itt: Feliratkozás

 

A falevélen kívül még ecsetre és akrilfestékre vagy temperára lesz szükséged. Bármilyen színnel dolgozhatsz, de a levél alapszínét vedd figyelembe. Mert például a barna falevélen a barna festék nem nagyon látszódik. 🙂

Én az egyszerűség kedvéért fehér festékkel dolgoztam, barna színű platánleveleken.

A lepréselt leveleket érdemes kicsit áttörölgetni, hogy semmilyen por, sármaradvány ne maradjon rajta, mert így nem tapad rá a festék.

Ha minden előkészület kész, indulhat a festés. Tulajdonképp azt festesz rá, amit szeretnél. Sőt, még írhatsz is rá.
Én virág, szív, levél és pötty mintákat választottam, ezeket kevertem. Bármit ráfesthetsz, a fantáziád szab határt. 🙂

őszi dekoráció

Ha kész az alkotásod, várd meg míg megszárad, majd tedd egy tálba, termések közé, így szép asztali díszt kapsz, vagy fűzz a szárára cérnát, és lógasd le a lámpáról vagy a polcod széléről.

Szerintem igazán látványos, és egyszerűen elkészíthető őszi dekoráció, melyet kisebb gyerekek is bátran elkészíthetnek. 🙂

Tipp: Ha tartósabbá szeretnéd tenni, lakkspray-vel fújd le, vagy lakkal kend át.

Oszd meg az ismerőseiddel is!