Őszi baglyos ajtódísz

Elkészítettük első idei őszi dekorációnkat, egy baglyos ajtódísz képében. Játékos és őszies hangulata mellet igazán praktikus is, hiszen viszonylag vékony mérete miatt biztosan nem fogunk benne fennakadni az ajtón való közlekedés közben. 🙂

Őszi ajtódísz

Hozzávalók:
Fa koszorúalap (20cm átmérő)
Narancs színű juta szalag (5cm széles, kb. 170cm hosszú)
Bagoly fa figura (lehet másfajta és más anyagú is)
Fa levelek (megfelel más alapanyagú is)
„Isten hozott” fa felirat
Kockás szalag (az általunk használt kb. 4cm szélességű, és 20-25cm kellett belőle a masnihoz)
Ragasztópisztoly

oszi_ajtodisz1

Elkészítés:

A faalapot tekerjük be a juta szalagunkkal kissé átlósan úgy, hogy tökéletes fedést kapjunk. Mi az elejét, illetve a végét ragasztópisztollyal rögzítettük a fához.

oszi_ajtodisz4

oszi_ajtodisz6

Ha ezzel megvagyunk, akkor a ragasztópisztolyt ne is tegyük messzire, ugyanis a bagoly rögzítéséhez, valamint a levelek és a felirat felragasztásához szintén erre lesz szükségünk. Helyezzük el ezeket az elemeket a díszen úgy, ahogy nekünk a leginkább tetszik, és egyenként ragasszuk fel őket. Mi fa alapanyagokkal dolgoztunk, de a bagoly, a levelek és a felirat is tetszőlegesen felcserélhető más jellegű termékekre. (Például tökéletes választás lehet a filcanyag vagy dekorgumi is, melyekből könnyedén kivághatunk kisebb leveleket, de akár még egy baglyot, vagy egy üdvözlő feliratot is készíthetünk belőlük.)

oszi_ajtodisz2

oszi_ajtodisz3

oszi_ajtodisz5

Ha a ragasztással megvagyunk, akkor a masni elkészítése maradt hátra. Ehhez mi egy piros-fehér kockás, drótos szélű szalagot használtunk, mely különösen mutatós, és még könnyű is bánni vele.
A masni készítésénél mindössze annyi a teendők, hogy a szalag végeit az egyik oldalra behajtjuk úgy, hogy a képzeletbeli felezővonalon egy pár millimétert túllógjanak. Ha ez sikerült, akkor középen csíptessük össze középen úgy, hogy egy masnit formáljon a kezünkben, és itt egy vékony szalaggal vagy madzaggal kössük át, hogy ezzel rögzíthessük a formát.
Mi egy gombot is ragasztottunk a közepére, hogy még mutatósabbá váljon, de ez persze elhagyható. A masninkat ezután ragasztópisztollyal rögzítsük a díszünkre.

oszi_ajtodisz8

Ezzel meg is vagyunk saját készítésű őszi ajtódíszünkkel. 🙂

Videó az ajtódísz készítéséről:

A teljes folyamat képekben:

Őszi ajtódísz készítése

Oszd meg az ismerőseiddel is!