Őszi ajtódíszek házilag

Összegyűjtöttünk egy csokorba néhány őszi ajtódíszt, amiket készítettünk, hogy könnyebben áttekinthessétek őket, és ötleteket, ihletet meríthessetek belőlük az otthoni dekorációk elkészítéséhez.
Nézzük is őket szép sorjában:

1. Egyszerű őszi, terméses ajtódísz vessző alapon

Őszi egyszerű terméses ajtódísz

Ez az ajtókopogtató nagyon egyszerűen elkészíthető. Egy vessző koszorúalapra, különféle termésekre, némi szalagra és ragasztópisztolyra lesz hozzá szükségünk.
A terméseket ragasztópisztollyal ragasszuk fel ízlésünk szerint úgy, hogy a bogyók egy „keretet” adjanak a díszünknek. Készítsünk rá egy masnit és akasztót, valamint még filc levelekkel is kiegészíthetjük a terméseket. 🙂

Őszi terméses vessző ajtódísz házilag

2. Őszi jutás, terméses ajtódísz

Őszi terméses ajtódísz

Ehhez a díszünkhöz egy szalmakoszorú alapot használtunk, melyet először natúr, majd hézagosan narancsszínű juta szalaggal tekertünk körbe. A díszítéshez terméseket, bogyókat, fa leveleket, továbbá egy „Isten Hozott”  feliratot használtunk. Ezeket ragasztópisztollyal könnyedén rögzíthetjük az alaphoz.

3. Szolid őszi, jutás ajtódísz filc levelekkel

Szolid őszi ajtódísz ötlet

Ez az ajtódísz a visszafogottabb, szolidabb stílus kedvelőinek lehet a kedvence.
Az elkészítés itt is egyszerű.
Először is a szalmakoszorú alapunkat tekerjük be natúr juta szalaggal szorosan.
Különböző színű filcanyagokból vágjunk ki faleveleket, melyekkel díszíthetjük az alapot. (Ehhez sablont könnyedén rajzolhatunk egy valódi falevél, vagy akár egy internetes fotó segítségével is.)
A filc leveleket ragasztópisztollyal rögzítsük a koszorúnkra az üdvözlő felirat köré.
Készítsünk egy masnit az ajtódíszünk fölső részére, melyet ragasztópisztollyal szintén könnyedén rögzíthetünk. (Ha a masni készítéshez segítségre van szükséged, akkor korábbi őszi ajtódíszes cikkünkben megtekintheted ennek pontos menetét.)

Szolid őszi ajtódísz készítése

4. Manós ajtódísz

Manós ajtódísz

Ha rendszeresen követed az oldalt, akkor biztosan belefutottál a nemrég bemutatott kis termésekből készült manókba. 🙂
Ehhez a kopogtatóhoz egy ilyen kis manót használtunk fel, egy rusztikus alapra ültetve azt. Mi aprócska virágokkal színesítettük díszünket, de természetesen használhatóak kis szívek, gombok, a hidegebb időhöz közeledve pedig akár még hópelyhek is ugyanerre a célra. 🙂

5. Őszi ajtódísz baglyokkal

Őszi baglyos ajtódísz házilag

Ehhez az ajtódíszhez egy szalma koszorú alapra, juta szalagra, egyéb mintás szalagra, natúr fa baglyokra, filc anyagra, fa pálcikákra, valamint egy üdvözlő feliratra lesz szükségünk.
Első lépésként fessük le a natúr fa baglyokat az általunk választott színekkel. Ezt követően a folyamat hasonló, mint a korábban bemutatott díszeknél. Tekerjük körbe először teljesen a juta, majd a mintás szalaggal hézagosan a koszorúalapot.
Készítsünk a filc anyagból leveleket.
A fa pálcikákból kettőt szorosan egymáshoz ragasszunk fel az alapra, majd ragasztópisztoly segítségével rögzítsük fel az így kapott sima feliratra az „Édes otthon” feliratunkat és a baglyokat.
A filc levelek elrendezése és felragasztása maradt már csak hátra, és készen is vagyunk egy vidám, egyedi őszi ajtódísszel. 🙂

Őszi baglyos ajtódísz készítése

Korábbi őszi ajtódíszeink:

Őszies, baglyos ajtódísz

Őszi baglyos ajtódísz (videóval)

Oszd meg az ismerőseiddel is!