Óriás szalvéta virág és pillangó

Ha egy egyszerűen elkészíthető,nagyméretű és látványos tavaszi dekorációra vágysz, akkor ezek az óriás virágok és pillangók pont neked valók. Ráadásul ezekhez a szépségekhez pár színes szalvétára és néhány percre lesz csupán szükséged. Az elkészült darabokkal díszítheted asztalodat, komódodat, lelógathatod a magasból, például egy csillárról, de egy szék háttámlájára is felrögzítheted. Méretükből adódóan pedig egy termet is feldíszíthetsz velük, például egy esküvőt, mely hangulatát még különlegesebbé, meghittebbé varázsolhatják ezek a csodás virágok és szalvéták. 🙂

szalvéta virág

Szalvéta virág elkészítése:

Iratkozz fel YouTube csatornámra itt: Feliratkozás

 Amire szükséged lesz:

– többrétegű, színes szalvéták (2 vagy 3 rétegű)
– szalag, cérna
– olló

Elkészítés:

szalvéta virág készítés

1. A szalvéta menyisége attól függ, hogy mennyire dús virágot szeretnél. Én 3 db 3 rétegű rózsaszín, és 1 db 2 rétegű sárga színű szalvétát használtam a virágomhoz. Ezek mennyiségét tetszés szerint növelheted.

2. A rózsaszín szalvétát (amelyek a szirmok lesznek), terítsd ki és helyezd őket egymásra . A sárga szalvétát (amely a virág közepe lesz) az egyik nyitott oldalánál vágd le (3-4 cm szélességben), hogy rövidebb legyen, majd hajtsd szét, és fektesd a rózsaszín szalvétákra.

3. Harmonikaszerűen hajtogasd össze, majd a közepén egy cérnával kösd át. Fontos, hogy stabil legyen, de túl erősen nem szabad meghúzni, mert elszakad a szalvéta.

4. A szalvéta szélét hullámos vagy cikk-cakk alakúra is levághatod, de egyenesen is hagyhatod.

5. Majd mindkét oldalát finoman terítsd szét, és az egyik oldalon kezdve, kezd el először a sárga szalvétát rétegekre szétszedni, majd óvatosan begyűrögetni középre. Majd jöhet a következő, rózsaszín szalvéta. Szedd szét rétegekre az elsőt, és egyesével hajtsd, gyűrögesd fel őket középre. A többit és a másik oldalt ugyanígy készítsd el.

6. Ha mindegyik réteggel meg vagy, igazgasd meg, formázd, és már fel is rögzítheted a falra, egy szalaggal lelógathatod a csillárról vagy az asztalon, komódon is elhelyezheted.

Szalvéta pillangó elkészítése:

Amire szükséged lesz:

– többrétegű, 2-3-4 féle színes szalvéták (2 vagy 3 rétegű)
– olló
– fekete vagy barna zseníliadrót

Elkészítés:

szalvéta pillangó készítés

Én három különböző színnel dolgoztam, kék-rózsaszín-sárga kombinációval, de tetszés szerint csökkentheted vagy növelheted a színeke számát. Mindegyik szalvétából 1-1 db-ot használtam. A kék és a rózsaszín 3, a sárga pedig 2 rétegű.

1. Azt a szalvétát, amely a pillangó legkülső része lesz (nálam kék), terítsd ki.

2. A középen lévő szalvétát (nálam rózsaszín), az egyik nyitott felénél vágd le 2-3 cm-rel rövidebbre. Majd terítsd szét, és rakd a külső, szétterített szalvétára (nálam kék).

3. A belül lévő szalvétát (nálam sárga), szintén vágd le az egyik nyitott oldalánál rövidebbre, ezt viszont 4-5 cm szélességben. Majd terítsd szét, és rakd a középső (nálam rózsaszín), szétterített szalvétára.

4. Harmonikaszerűen hajtogasd össze a szalvétarétegeket, majd középen kösd össze egy szalaggal vagy rögzítsd rögtön a zseníliadróttal.

5. Kissé húzd szét mindkét oldalát, majd ahogy a virágnál, kezd el szétszedni a legfölül lévő szalvéta rétegeit, és egyesével gyűrögesd be középre, óvatosan.

6. Ezt addig folytasd, míg el nem fogynak a rétegek.

7. Ha mindegyik réteggel meg vagy, igazgasd meg, formázd, a zseníliadrót két végét kunkorítsd le kissé, és kész is a meseszép szalvéta pillangód.

Oszd meg az ismerőseiddel is!