Napraforgó tojástartóból

Az előző, tojástartóból készített őszi kosárka után következzen ismételten egy tojástartóból összeállított alkotás. Ez pedig nem más, mint a napraforgó, mely kedvelt dekorációs elem ősszel. Elkészítése kicsit aprólékos, de nem nehéz. A végeredmény pedig igazán mesés és bájos lesz. Önmagában is remekül megállja a helyét egy kis cserépbe belerakva, de tovább felhasználható akár egy asztali dísz vagy ajtódísz felépítéséhez.

napraforgó készítése

Elkészítését a videóban láthatod:

 

Iratkozz fel YouTube csatornámra itt: Feliratkozás

Amire szükségünk lesz:

  • tojástartó
  • akrilfestékek: citromsárga, barna, zöld
  • hurkapálca
  • olló, ecset, ceruza, vonalzó

napraforgó készítése

Elkészítés:

1. Egy virág elkészítéséhez 4 db kúpra lesz szükséged. Ezeket vágd ki a tojástartóból.

2. Majd vágd be a 4 élénél a kúpokat. Ha a kúp tetején lyuk van, még a bevágás előtt ragassz rá egy darabka tojástartó kartont, hogy ne essen szét.

3. Ha ez meg van, nyisd szét, majd mérj ki 3 cm-t a szirom aljától.

4. Ceruzával rajzold meg a szirmok ívét, majd vágd ki őket.

5. Fesd le a 4 kúpból készített szirmokat mindkét oldalukon sárgával.

6. Amíg száradnak, készítsd el a napraforgó belsejét. A tojástartó tetejéből vágj le egy olyan hosszú csíkot, mint maga a tojástartó teteje, mely kb. 0,8 cm széles legyen.

7. A levágott csíkot sűrűn vagdosd be, majd szorosan tekerd fel, és rögzítsd ragasztással. Kissé hajtogasd kifelé, majd fesd le barnára.

8. Ha megszáradtak a szirmoké s a közepe is, ragaszd össze őket. Kész is a napraforgó feje.

9. A hurkapálcából vágj le tetszőleges méretű darabot, 16 vagy 20 cm-es darabot. Ha több virágot készítesz, érdemes némelyiknek kisebb szárat készíteni, hogy egymás mellé rakva kényelmesen elférjenek, “ne legyenek útban” egymásnak, ne takarják ki egymást. Fesd le zöldre.

10. Míg szárad, vágj ki 2 levelet a tojástartó tetejéből. Egyszerű a levele, rajzolj egy döntött szívet, majd rajzolj recéket a szélére. Vágd ki, és fesd le őket mindkét oldalán zöldre.

11. Ha a szár és a levelek is megszáradtak, kezdődhet az összeállítás. Először ragaszd össze a szirmokat, majd ragaszd a közepébe a közepét. 🙂 Ezután a virágfejet ragaszd fel a szárra, majd jöhetnek a levelek. Tedd bele kavicsokkal bélelt kis cserépbe, és kész a csodás, napraforgó csokrod. 🙂

Oszd meg az ismerőseiddel is!