Napraforgó készítése krepp papírból

A napraforgó egy igazán gyönyörű virág, mellyel nemcsak nyáron díszítheted otthonodat, hanem ősszel is. Ugyanis némelyik fajtája egészen október végéig virágozhat. Így remek őszi hangulatot varázsolhatsz a segítségével. Ráadásul nem feltétlen kell a virágüzletbe sietned néhány szálért, hiszen te is készíthetsz párat, például krepp papírból. Az összeállított virágokat pedig beleteheted egy szép vázába, vagy felhasználhatod különböző dekorációs célokra, mint ajtó- vagy asztali dísz készítéséhez. 🙂

napraforgó papírból

A napraforgó elkészítését az alábbi videóban, illetve képsorozaton keresztül láthatod:

Iratkozz fel YouTube csatornámra itt: Feliratkozás

A napraforgó elkészítéséhez ezekre lesz szükséged:

– barna, citromsárga, zöld krepp papírok
– hurkapálca
– zöld színes papír
– olló
– ragasztó
– ceruza, vonalzó

Elkészítés:

0. Egy hurkapálcát törjünk félbe, majd zöld színű krepp papír csíkkal tekerjünk.

1-2. A barna színű krepp papírból vágjunk le egy 6 cm széles darabot, melyet 3x felezzünk el. Az így kapott darabokat egyesével, óvatosan húzkodjuk kicsit szét, így megnyúlik, és könnyebb lesz vele dolgozni a későbbiekben. Majd hosszában hajtsuk félbe őket.

3-4. A félbehajtott csíkokat 2x hajtsuk széltében félbe, majd a nyitott részénél apró bevágásokat készítsünk ollóval kb. 2 cm hosszan.

5-6-7. Hajtsuk vissza őket, majd kezdjük el felragasztani és feltekerni a bevont hurkapálca egyik végére. Ezt addig folytassuk, amíg elég nagy bucit nem kapunk. Én 9 csíkot használtam.

8-9-10-11. A citromsárga krepp papírból vágjunk le 8 cm széles csíkot, majd ahogy a barnát, ezt is 3x felezzük meg, és egyenként kicsit húzkodjuk szét. Majd széltében hajtsuk 3x félbe, és ollóval vágjunk bele szirmokat, 5 cm hosszan.

12-13-14-15-16. Hajtsuk vissza, és kezdjük el feltekerni és ragasztással rögzíteni a barna bucira. Ebből 3-4 db elegendő lesz. Tekerésnél arra figyeljünk, hogy a szirmokat folyamatosan hajtsuk kifelé, mert a végén nehezebb lesz megigazítani.

17-18-19-20. Zöld krepp papírból vágjunk le egy 6 cm-es csíkot, ezt is felezzük el 3x. Húzkodjuk szét egy kicsit, majd 2x hajtsuk félbe, és vágjunk bele ollóval levél formákat, kb. 2 cm hosszan. Nyissuk szét, a végüket kissé nyomjuk össze.

21-22-23-24-25. A szirmok alatti részre tekerjünk fel 2 ilyen csíkot és folyamatosan rögzítsük ragasztással. Ha ezzel megvagyunk, az alsó, túllógó részét gyűrjük be.

26-27. Zöld krepp papír csíkkal vonjuk be a begyűrt részt, hogy elfedjük. Ragasztással rögzítsük.

28-29-30-31. Zöld színű papírlapból vágjunk ki 3-4 db levelet, melynek rajzoljunk szárat is, ragasszuk fel a hurkapálcára, majd zöld krepp papír csíkkal fedjük be a felragasztott szár részeket.
Kicsit igazgassuk meg a szirmokat, és készen vagyunk a napraforgónkkal. 🙂

napraforgó készítése

Oszd meg az ismerőseiddel is!