Mosókapszulás dobozból baglyos tároló

Otthonodban rengeteg, kincset érő anyagra bukkanhatsz, melyek sok estben a szemetesben landolnak, erről egy korábbi bejegyzésemben már meséltem. A listát mindig lehet bővíteni, hogy mit érdemes megtartani, és egy kis átalakítással új életet, funkciót adni neki. Ilyen remek alapanyag a mosókapszulák kiürült, műanyag doboza is. Többféle lehetőség áll a rendelkezésedre, hogy hogyan díszítheted fel, variálhatod át. Én a decoupage, szalvétatechnika mellett döntöttem, plusz egy kis zsinórt is csempésztem a dologba. 🙂

mosókapszulás dobozból

A mosókapszulás doboz átalakítását a videóban láthatod:

Iratkozz fel YouTube csatornámra itt: Feliratkozás

Az új köntöst kapott tárolódobozt többféleképpen felhasználhatod. Például remekül tárolhatod benne a fürdőszobában a tisztálkodási eszközeidet, vagy – lányok esetében – sminkcuccaidat, kreatív alapanyagaidat, vagy a fedelét megtartva egy zárt tárolódobozod lesz, mely akár még perselyként is remekül használható. 😉

Amire szükséged lesz:

– kiürült mosókapszulás doboz
– fehér akrilfesték
– mintás szalvéta
– szalvétához illő színes akrilfesték
– decoupage ragasztó
– fényes vagy matt lakk
– natúr színű zsinór
– ragasztópisztoly
– olló
– ecset, szivacs (mosogatószivacs)

Elkészítés:

1. A dobozról távolítsd el a papírt. Ez könnyen lejön, csak hátul, egy pici ragasztó fogja. (Ha a fedelét szeretnéd megtartani, arról is távolítsd el a matricát.)

2. A dobozt fesd le a fehér színű akrilfestékkel. Ezzel kap egy alapozó réteget, melyen a szalvéta mintái jobban fognak látszódni. Ezt legkönnyebben, és hogy szebb legyen a végeredmény, egy darabka szivaccsal tudod megtenni (mosogatószivacs).

3. Ha megszáradt, az alsó részét tekerd be kb. 1-1,5 cm szélességben a natúr színű zsinórral. Az elején, a tekerés közben és a végén is rögzítsd ragasztópisztollyal, hogy ne csússzon el, ne jöjjön le.

4. A mintás szalvétából vágd ki a tetszőleges mintát, a két fehér réteget szedd le róla, hogy csak a színes minta maradjon.

5. Tetszés szerint helyezd el őket a dobozod, majd a decoupage ragasztóval ragaszd fel őket. (Én baglyos szalvétát választottam, melyeket úgy ragasztottam fel a dobozra, mintha egy faágon ülnének, melyet a dobozra tekert zsinór jelképez.)

6. Ha megvagy a minták felragasztásával, néhány színes pötty ráfestésével színesítheted a dobozt.

7. Végül, ha szeretnéd, hogy tartósabb legyen a tároló dobozod, kend át az egészet fényes vagy matt lakkal. Ha pedig ez is megszáradt, birtokba is veheted, és megtöltheted. 🙂

Oszd meg az ismerőseiddel is!