Mézis karácsonyi ajtódísz

Az elmúlt években a Mézi figurák töretlen népszerűségnek örvendenek. Bizonyára az olvasók közül is sokan kutattak vagy kutatnak a boltok kínálataiban Mézis kinyomók után, amivel elkészíthetik ezt a vidám kis figurát mézeskalácsból vagy más finomságból… 🙂
Hiába… Mézi neve némileg összeforrt a Karácsonnyal. Ezúttal mi is egy Mézis karácsonyi ajtódíszt készítettünk, melynek összeállítása viszonylag egyszerű, csupán néhány alapanyagra van hozzá szükségünk.

Mézis Karácsonyi ajtódísz

Hozzávalók:
Vessző szív alap (kb. 15cm-es)
Mézi fafigurák (1 nagyobb, két kicsi a szalagokra)
Apró fa fenyő figurák
Szalagok
Karácsony felirat (vagy más üdvözlő felirat)

ajtodisz_hozzavalok

Elkészítés:

Először érdemes a feliratunkat elhelyezni az alapon úgy, hogy a lehető legtöbb része felfeküdjön, és jól is mutasson a díszen. A rögzítést ragasztó pisztollyal könnyedén megoldhatjuk.

ajtodisz_alap

Mivel a mi fa Mézinknek a gombjai helyén lyukak voltak, és pont akadt két beleillő piros bogyó, így ezzel még egy kicsit feldobtuk a vidám kis figurát. (Ha valaki nem tud beszerezni ilyen fa Mézit, akkor könnyedén elkészíthet némi kreativitással egy hasonlóan látványosat filc anyagból is.)

mezi_figura

A fa Mézit és a fenyő figurákat rögzítsük ragasztópisztollyal az alapra. (Természetesen az ízlésünkhöz leginkább illő egyéb díszeket, formákat is felhasználhatunk erre a célra.)

karacsonyi_ajtodisz_alap

Ezt követően a szalagokból vagy madzagokból vágjunk le akkora darabokat, melyek dekorációk méretéhez illenek. Ezeket az egyik végükön egy csomóval kössük egymáshoz. (Mi egy piros, pöttyös szalagot használtunk, illetve natúr színű madzagot.)

szalagok

Ha ezzel megvagyunk, akkor az apró Méziket is rögzítsük fel a szalagokra vagy madzagokra.

apro_mezi

Ezzel el is készült a Mézis karácsonyi ajtódíszünk, mely garantáltan mosolyt fog csalni az ajtónk elé kerülő emberek arcára. 🙂

Karácsonyi vidám, mézis ajtódísz

Az elkészítés teljes folyamata képekben:

Karácsonyi ajtódísz készítése házilag

Oszd meg az ismerőseiddel is!