Mesés tavaszi papírvirágok

Borítsd virágba otthonod! Pár színpompás virággal igazi, tavaszi hangulatot varázsolhatsz szobádba, nappalidba vagy konyhádba is akár. Csak színes papírra, olló és ragasztóra lesz szükséged az elkészítéséhez. Több darabot egymáshoz kötve virágfüzért vagy girlandot is összeállíthatsz, de önmagukban is remekül mutatnak az ablakban vagy a csillárról lelógatva. Színeiket pedig tetszés szerint variálhatod, de egyszínűt is készíthetsz.

papírvirág készítés

A papírvirág elkészítését a videóban láthatod:

Iratkozz fel YouTube csatornámra itt: Feliratkozás

Amire szükséged lesz:

– színes papírlapok (3 különböző színű)
– olló
– ragasztó
– szalag/madzag

Elkészítés:

papírvirág készítés

1. Mindhárom papírlapból vágj le 8-8-8 db, 2 cm széles csíkot. 8 db hossza 18 cm, 8 db hossza 14 cm, 8 db hossza pedig 10 cm legyen.

2. A papírcsíkokból először elkészítjük a virág szirmait. A legnagyobb papírcsík (18 cm) egyik végét vékonyan ragasztózd be, majd a közepes méretű (14 cm) papírcsík egyik végét rögzítsd hozzá. Vékonyan kend be ragasztóval a közepes papírcsík végét, majd rögzítsd hozzá a legkisebb (10 cm) csík egyik végét.

3. Várj vele, hogy megszáradjon, majd a legbelső/legkisebb csíkot ívesen hajtsd rá a szemközti végére, és vékony csíkban ragaszd össze őket, szinte csak a csúcsaik legyenek összerögzítve.
Majd ugyanígy a középső csíkot is ívesen hajtsd rá a szemközti végére, és vékonyan ragaszd össze őket, végül a külső, legnagyobb csíkot hajtsd ívesen rá a szemközti végére, és vékonyan ragaszd hozzá.

4. A másik 7-7-7 db papírcsíkot ugyanígy ragaszd össze.

5. Ha meg van mind a 8 szirom, először kettesével ragaszd össze őket a végeiknél. Itt is fontos, hogy szinte csak a végeik legyenek összeragasztva.

6. Majd 2-2 pár ragassz össze, hogy egy 4 db-os részt kapj, végül pedig a két 4 db-os felet ragaszd össze a végeiknél. Először a két 4 db-os félt csak az egyik oldalukon ragaszd össze. Majd ha ez megkötött, utána ragasztózd be a másik felét, de mielőtt hozzá rögzíted a másikhoz, tegyél közéjük szalagot vagy madzagot, és úgy ragaszd össze őket. Így ha felakasztod valahová, megtartja szép, szabályos formáját. Ha az egyik szirmon fűznéd át a szalagot, felakasztás után ez a virágszirom rész meghajolna, csúcsos lenne.

Azért fontos, hogy a szirmok és a virágfej összeragasztásánál szinte csak a végeiket rögzítsd egymáshoz, mert így lesz szabályos, szép a végeredmény. Ha a szirmok végei kissé laposan, egymásra vannak ragasztva, szabálytalan virág lesz a végeredmény.

Oszd meg az ismerőseiddel is!