Mesés adventi kalendárium készítése papírgurigákból

Az adventi időszak talán legjobb része az adventi kalendárium, mely napról napra széles mosolyt és nagy örömöt ad nekünk. Akár mi kapunk egy ilyen mesés visszaszámlálót, akár mi készítjük el gyermekünknek, párunknak vagy egy barátunknak, biztos vagyok benne, hogy mindkét esetben fülig ér majd a szánk. 🙂 Hisz kapni is nagyon jó, de adni még jobb.

adventi kalendárium papírgurigákból

Gyerekkoromban többször kaptam saját készítésű adventi naptárat egy családtagomtól, és mindig óriási izgalommal nyitottam ki reggelente az aktuális csomagocskát, hogy vajon mit is rejt magában. Feledhetetlen élmény számomra, így mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy készítsen egyet egy hozzá közelálló személynek. Igazán jó móka maga a készítése is, de a legjobb szerintem az, mikor napról napra kinyílnak a kis ablakocskák, és feltárják meglepetésüket. Így csalva mosolyt kicsik és nagyok arcára egyaránt. 🙂

adventi kalendárium papírgurigákból

Korábban készítettem már néhány adventi kalendáriumot, melyeket az Ünnepek, azon belül pedig Karácsony kategóriában megtalálsz.

A mostani ötletet pedig itt a videóban láthatod:

Iratkozz fel YouTube csatornámra itt: Feliratkozás

 

Amire szükséged lesz:

– 24 db, egyforma méretű papírguriga
– karácsonyi csomagolópapír
– 1-től 24-ig számozott matrica vagy mintás karton
– hobby ragasztó, ragasztópisztoly
– apróságok, melyeket az egyes ablakokba elrejthetsz: csoki, kulcstartó, ékszer, radírfigura, kedves üzenet stb.

adventi kalendárium papírgurigákból

Elkészítés:

1. A 24 db papírgurigából alakíts ki egy fenyőfa alakzatot, majd rögzítsd össze ragasztópisztollyal.

2. Ezután vágj le hosszú csíkot a csomagolópapírból, de legyen kicsivel szélesebb, mint a guriga, majd folyamatos ragasztással rögzítsd körbe a fenyőfa oldalain.

3. Terítsd kissé szét a csomagolópapírt, helyezd rá a fenyőfa alakzatot, majd rajzold körbe. Itt is hagyj ráhagyást. Ne pontosan rajzold körbe, hanem inkább egyenesen, a gurigákhoz hozzáérintve a ceruzát rajzold körbe az egészet. Vágd ki, és ragaszd fel a formát az egyik oldalára. A felesleget kisebb méretű ollóval vágd le.

4. Ha megszáradt a ragasztás, rajzold körbe még egyszer a fenyőfát a csomagolópapíron.

5. Töltsd meg az egyes gurigákat apróságokkal, majd ragaszd rá az előzőleg készített alakzatot.

6. Ha ez is meg van, a számozott matricákat ragaszd fel a megfelelő helyekre, össze-vissza, ne sorrendben. Így izgalmasabb lesz majd a keresgélés. 🙂
Ránézésre nem biztos, hogy látszani fognak a gurigák, így az ujjaddal óvatosan tapogasd ki, így könnyebb lesz a gurigák közepére ragasztani a matricákat.

7. A könnyebb kinyithatóság érdekében egy varrótűvel közvetlenül a matricák körül, óvatosan, sűrűn szurkáld körbe őket. Ezzel perforációt hozol létre, ami a boltokban kapható adventi kalendáriumok kinyithatóságát is könnyítik.

Jó szórakozást és kellemes adventi készülődést! 🙂

Oszd meg az ismerőseiddel is!