Memória játék készítése kicsiknek

A memória játék amellett, hogy kellőképpen megtornásztatja a kicsik fejét, remek szórakozás is egyben. Különböző kiszerelésben, formában, méretben találkozhatunk velük a játékboltokban, illetve különféle mintákkal is. Kisautók, hercegnők, rajzfilmfigurák vagy épp állatok a kicsik kedvencei, mind megtalálhatóak. Ezt a szuper játékot mi is elkészíthetjük a gyerkőcök számára, mutatjuk is, hogyan. 🙂

 

Amire szükségünk lesz:

– ásványvizes és/vagy üdítős üvegek kupakjai (annyi darabra, ahány párt szeretnénk, mi 10 párt készítettünk, tehát 20 db kupakra volt szükségünk)
– sötét akril festék
– mintás kartonpapír
– olló, ragasztó
– motívumok, melyek a kupakok belsejébe mennek

Elkészítés:

memória játék készítés

Ha nem sikerült egyforma kupakokat összegyűjtenünk, egy sötét akril festékkel fessük be őket kívül-belül.

A kupakok belsejébe kerülő mintákat megrajzolhatjuk mi magunk is, de újságból is kivághatjuk őket. Arra ügyeljünk, hogy párokban legyenek, és a kupak belső méretének megfelelő körben vágjuk ki a motívumokat, illetve azonosan helyezkedjenek el a körön belül.
Ha meg vannak a motívumok, ragasszuk bele őket a kupakok belsejébe.

Ezután az egyik kupak tetejét rajzoljuk körbe a mintás kartonpapíron, majd annyi darabot vágjunk ki, ahány kupakunk van.

Ezeket a köröket ragasszuk fel a kupakok tetejére.

Ha tartósabbá szeretnénk tenni a kupakokat, egy lakk réteggel kenjük át az oldalukat, és a belsejüket.

El is készültünk a saját gyártású memória játékunkkal, mely tökéletes szórakozás, kikapcsolódás lehet a gyerkőcök számára esős napokon, vagy csak úgy. 🙂

memória játé

Oszd meg az ismerőseiddel is!