Levendula manó

Úgy gondoltam nem maradhatunk manók nélkül sem, így most egy levendula manó elkészítésére esett a választásom. Bár kicsit több dolog kell hozzá, de az alapanyagok egyszerűen és olcsón beszerezhetőek, valamint az elkészítése sem okoz komolyabb fejtörést, minimális kézügyességgel könnyen elboldogulhatunk az anyagokkal.

levendula manó elkészítése

Hozzávalók:

Vékony filcanyag
Szárított lótusz (én körülbelül 4cm-est használtam)
Fagolyó (2,5 cm átm.)
Zseníliadrót
Babahaj (vagy vékony fonal)
Pisztácia héj
Akril festék
(Szárított levendula)

levendula_mano1

Elkészítés:

Első lépésként világos lila színnel át kell festeni a manó testéül szolgáló szárított lótusz virágot, illetve a kis szárrészét, ahova majd a fej megy, érdemes szikével kicsit hegyesebbre faragnunk, hogy a fagolyót könnyedén rá tudjuk húzni a későbbiekben.

levendula_mano2

Míg a festék szárad, nekiláthatunk a manósapkák elkészítésének. Ehhez egy körzőre lesz szükségünk, amivel rögtön rajzolhatunk a filcanyagra, vagy készíthetünk egy kis körcikk sablont is, ahogy én tettem. A körcikkem sugara körülbelül 5,5cm. Ha kivágtuk a sapkaalapot, akkor sapkát kell belőle formálnunk, majd néhány öltés segítségével összevarrni a kívánt formában.

levendula_mano3

levendula_mano4

Ha ezzel megvagyunk, akkor következhet az arc megrajzolása, aztán ragasztópisztollyal vagy más, erős ragasztóval a megrajzolt fej felragasztása a már megszáradt testre, majd a megfelelő mennyiségű babahaj felragasztása a fejtetőre. A babahajakat már ekkor célszerű nagyjából egyenletesen elrendezni a fejrészen, hogy a sapka felragasztásakor ezzel már ne kelljen vesződnünk.

levendula_mano5

levendula_mano6

El is érkeztünk a befejező műveletekhez. A zseníliadrótokból arányos hosszúságú karokat és lábakat kell vágnunk, illetve formálnunk a manónak. A testként szolgáló lótuszvirág a zseníliadróttal könnyedén átbökhető, így a karokat csak be kell szúrnunk a megfelelő helyre. (Nekem stabilan bennmaradtak, megszorultak így is, de esetleg be is ragasztózhatók a művelet előtt.) A lábaknál már célszerű ragasztót használnunk, és azzal a lótuszvirág kis lyukaiba illeszteni a zseníliadrótokat.
Cipőnek pisztácia héjat használhatunk, valamint egyszerű kesztyűt is készíthetünk a sapkához használt filcanyagból. Ezt könnyedén, két fél részből ráragaszthatjuk a zseníliadrótok végére, néhány másodpercig összenyomva tartva őket.

levendula_mano7

(Én az elkészült manóim kezébe egy kis szárított levendulát is raktam, hogy picit még fokozzam a látványt.)

Ha a leírtakkal megvagyunk, akkor nincs más dolgunk, mint felültetni az elkészült manót valamelyik polcunkra. 🙂

levendula manó

Oszd meg az ismerőseiddel is!