Konzervdoboz díszítése decoupage technikával

A kiürült konzervdobozokat érdemes félretenni, ugyanis egy kis munkával csodaszép dolgokat készíthetünk belőlük. Egy kis festés, ragasztás, és kész is a saját készítésű vázánk, perselyünk, ajándékkísérőnk. A bejegyzésben decoupage technikával leheltem új életet egy üres konzervdobozba. 🙂

konzervdoboz dekorálása

Amire szükségünk lesz:

– üres, megtisztított konzerdoboz
– fehér akilfesték
– mintás szalvéta
– szalvéta mintájához színben illő akrilfesték
– decoupage ragasztó-/ragasztólakk
– fényes lakk
– olló, ecset, mosogatószivacs

Elkészítés:

konzervdoboz díszítése

1. A konzervdobozról távolítsuk el a papírt, a ragasztót és tisztítsuk meg.

2-3. Egy darabka mosogatószivacs segítségével fehér akrilfestékkel pepecseljük be 2 rétegben a doboz külsejét.

4-5. Válasszunk olyan szalvétát, melyen különböző méretű minták vannak, és néhányat vágjunk ki belőlük.

6. A kivágott szalvéta mintákról távolítsuk el a felesleges rétegeket, csak a legfelső, színes rétegre lesz szükségünk.

7. Kezdjük el felragasztani a mintákat a dobozra. Decoupage ragasztó-/ragasztólakkal és ecsettel kenjük be közepes vastagságban a doboz külsejének azt a részét, melyre az első minta fog kerülni.

8. Ezután a mintát helyezzük a ragasztós része, és középről kifelé haladó, finom mozdulatokkal simítsuk rá a mintát a dobozra, ujjunk segítségével.

9. Majd vastag rétegben kenjük át a minta felületét decoupage ragasztó-/ragasztólakkal. A többi mintával is így járjunk el.

10. Várjuk meg, míg megszárad a ragasztó, majd a doboz alsó és felső peremét a mintához illő színű akrilfestékkel fessük le egy vékony ecset felhasználásával.

11. Ha ez is megszáradt, az egészet kenjük át fényes lakkal, így tartósabb, egységesebb külsejű, szebb lesz. (Ez a lépés kihagyható)

Tipp: Használhatod vázaként (élő virágot vagy száraz virágot is tehetsz bele), perselyként, ceruzatartóként vagy tehetsz bele csokit, melyet becsomagolsz egy darab celofánba, átkötöd masnival, és kész is az egyedi ajándék. 🙂

Oszd meg az ismerőseiddel is!