Kis baglyos díszdoboz

Különleges és sajátos díszdobozt készíthetünk egy kis festéssel és ragasztással. Egyedi dekorációja lehet otthonunknak, de ajándékba is szánhatjuk szeretteinknek vagy barátainknak születésnapra, névnapra, karácsonyra vagy csak úgy. Szépsége mellett pedig praktikus tároló is válhat belőle, melybe apróságainkat bátran beletehetjük.

baglyos díszdoboz készítése

Amire szükségünk lesz:

– kisméretű fadoboz
– kétféle akrilfesték
– 1 cm széles szalag
– fa gombvirágok
– fa bagoly figura
– hobby ragasztó, ragasztópisztoly
– csavarhúzó

Elkészítés:

Első lépésként egy csavarhúzó segítségével szedjük le a dobozról a zsanérokat, és tegyük őket félre.
Ezután két, egymáshoz illő színt válasszunk ki. A mi választásunk az azúrkékre és a babakékre esett.
A doboz alsó felének külsejét és fenti peremét fessük le a világosabb színnel (nálunk babakék), a belsejét pedig a sötétebbik színnel (nálunk azúrkék).
A doboz tetejének külsejét és peremét kenjük le a sötétebbik színnel (nálunk azúrkék), a belsejét pedig a világosabb színnel (nálunk babakék). Természetesen az árnyalatok felcserélhetőek, tetszés szerint variálhatóak.

baglyos_ajandekdoboz2

Ha ezzel meg vagyunk, és teljesen megszáradt, a doboz alsó részére körben ragasszuk fel a szalagot. Mivel mi kék színeket választottunk, így egy kék-fehér kockás szalagot használtunk.
Mielőtt felragasztanánk a szalagot, kenjük át fényes lakkal, hogy tartósabbá és szebbé tegyük a dobozt, illetve a festést. Hagyjuk teljesen megszáradni. (A belsejét is kenjük át)
Ezután a szalagot kezdjük el hobby ragasztóval felragasztani úgy, hogy a zsanérok alatt fusson majd.
Húzzunk vékony csíkot a dobozra, a zsanérok helye alá a ragasztóval, és ragasszuk fel a szalagot. Ügyeljünk rá, hogy sokat ne simogassuk a szalagot, miután felhelyeztük, mert a hobby ragasztó hosszú száradási ideje miatt könnyen az ujjunkhoz tapad, és leszedhetjük.
Ennek a ragasztónak a megszáradásához legalább 1 óra szükséges, de szépen fent fog maradni a szalag, így várjunk türelemmel.
Ragasztópisztolyt is használhatunk, de előtte mindenképp érdemes tesztelni egy másik fa felületen a ragasztást, hogy nem-e üt át a szalagon a ragasztó!
Ha ez kész, készítsünk egy kis masnit. Ehhez a villás technikát használtuk, melyet IDE kattintva megnézhettek.
A masnit ragasszuk fel középre, előre a szalagra. Ezt már ragaszthatjuk ragasztópisztollyal, mivel a masni közepén vastagabb az anyag, így nem ázik át, és tartósabban is fent marad.

baglyos_ajandekdoboz3

A doboz alsó felével készen vagyunk, tegyük félre száradni.
A kis fa bagoly figurát hagyhatjuk natúran is, de le is festhetjük ízlés szerint. Ezt ragasztópisztollyal ragasszuk fel a doboz fedelének közepére. Majd a négy sarkára színben a dobozhoz illő 4 gombvirágot.
Ha felkerültek a figurák, kenjük át az egészet kívül-belül fényes lakkal.

baglyos_ajandekdoboz4

A lakk száradása után helyezzük vissza a zsanérokat, és el is készültünk baglyos dobozunkkal. 🙂

baglyos_ajandekdoboz6

baglyos díszdoboz

Tipp: Ajándékba is bátran szánhatjuk, hiszen igazán egyedi és különleges meglepetés. Tehetünk bele egy kulcstartót,  egy kis csokit vagy egy szép ékszert, így egy komplett ajándékot adhatunk át az ünnepeltnek.
Ha magunknak készítjük, ugyanúgy tárolhatunk benne ékszert, pénzt, kulcsokat, gombokat vagy gyöngyöket.

Oszd meg az ismerőseiddel is!