Képeslap ötletek karácsonyra

Egy igazán különleges, apró ajándékkal vagy ajándékkísérővel szeretnél valakit  meglepni karácsonykor? Akkor elő a színes papírokkal, ollóval, ragasztóval és persze a fantáziáddal. Ezeket összegyúrva csodás és teljesen személyre szabott képeslapot készíthetsz, melynek biztosan nem lesz párja. Videómban öt, viszonylag egyszerűen összeállítható, stílusban különböző, de különleges képeslap ötleteket láthatsz. Ráadásul a gyerekeket is bevonhatod a mókába. 🙂

karácsonyi képeslap

A képeslapok elkészítését a videóban láthatod:

Ha pedig további karácsonyi képeslap ötletre vágysz, IDE kattintva megnézheted a tavalyi ötleteket. 🙂

1. 3D fenyőfás képeslap

Szerintem a karácsonyt a karácsonyfa koronázza meg leginkább. Ezt a csodát egy képeslapba is becsempészheted. Ráadásul nem is akármilyen módon. Egy zöld színű papírlapot hajtogass meg hosszában harmonikaszerűen. Majd vágj 5 különböző méretű csíkot belőle (egyre nagyobbak legyenek). A félbe hajtott papírlap közepébe, kis távolságot hagyva egymástól ragaszd be őket. Ha megkötött ragasztó, és kinyitod a lapot, 3D formában előbukkan a fenyőfa. A tetejére csillagot is ragaszthatsz.

3D fenyőfa képeslap

2. Hóemberes képeslap

A tél egyik bájos szimbóluma a hóember, melyet egy képeslap formájában is megörökíthetsz. Rajzol a lapra három különböző méretű kört, ragasztózd be őket, és rakj rájuk vattát. Fekete és narancssárga filcanyagokból vágd ki a szemeit, az orrát és a gombjait, majd ezeket ragaszd fel a vattás részre. A kezeit készítsd el fekete vagy barna színű zseníliadrótból vagy filcanyagból, és ragaszd fel őket.

karácsonyi képeslap

3. Gömbös képeslap

A díszgömbök nemcsak a karácsonyfán szépek, hanem képeslapokon is. Tetszőleges számú és méretű kört rajzolj meg egy lapra, majd vágd ki őket. Mintás papírból vágj ki kicsit nagyobb köröket, és ragaszd be a lap belsejébe úgy, hogy a mintás fele legyen kívül. Filccel rajzolj nekik akasztót és egy kis masnit is.

karácsonyi képeslap készítés

4. Zseníliadrótos képeslap

Zseníliadrótból több különleges alkotást is készíthetsz, még képeslapot is. Sütikiszúrók segítségével formázd meg a drótokat,és ragasztóval ragaszd fel a lapra.

karácsonyi képeslap készítés

5. Csillámporos csoda

Csak egy kis ragasztóra és csillámporra lesz szükséged ehhez a csillogó-villogó képeslap elkészítéséhez. Segítségként pedig néhány sütikiszúrót is igénybe vehetsz. Ezeket rajzold körbe, ragasztózd be, és hintsd meg csillámporral. Várd meg, míg megszárad, és kész is. 🙂

karácsonyi képeslap készítés

Oszd meg az ismerőseiddel is!