Kavicsfestés

A természetben is nagyon sok alapanyagot találhatunk, melyek felhasználásával szebbnél szebb alkotásokat készíthetünk. Ilyen az egyszerű kavics is, melyet szinte bárhol megtalálhatunk. Néhány ecsetvonással új életre kelthetjük őket, és bámulatos dekorációk láthatnak napvilágot. A kavicsfestés remek program a gyerekek számára, de nekünk felnőtteknek is kellemes elfoglaltságot nyújthat. 🙂

kavicsfestés

Amire szükségünk lesz:

– különböző méretű kavicsok, melyeknek legalább az egyik felük lapos
– színes akrilfestékek
– ecset/ceruza

Dekorálásuk:

Első lépésként a kavicsokat alaposan tisztítsuk meg, majd hagyjuk teljesen megszáradni.

kavicsfestes1

A száradás után több módon nekiláthatunk a díszítésüknek. Lefesthetjük fehér színnel őket, mely alapozásként is szolgálhat, lekenhetjük rögtön egy választott színnel, de önmagában is hagyhatjuk.

kavicsfestes2

Ezután ceruzával rajzoljuk rá a választott mintánkat, csak a képzelet szab határt, majd kezdjük el egy vékony ecsettel megfesteni a motívumot. A ceruzával való megrajzolás nem szükségszerű, én azért csináltam, mert így biztosan sikerülnek az alakzatok. Aki ügyesebb, rögtön neki láthat ecsettel pingálni. 🙂

kavicsfestes3

kavicsfestes4

Ha úgy érezzük, készen vagyunk, hagyjuk megszáradni teljesen. Egy lakkréteggel nyugodtan lekenhetjük az egészet, így tartósabb lesz, és szép fényes lesz.

kavicsfestés

Ragaszthatunk a hátuljára egy mágnes darabot, így a hűtőnkre is fel tudjuk tenni, de egyszerű dekorációként is használhatjuk a polcra téve, vagy egy cserép virág köré rakva.
Ajándékba is szánhatjuk, szeretteink, barátaink biztosan nagyon örülnének neki. 🙂

kavicsfestés teschnika

Oszd meg az ismerőseiddel is!