Katica kavicsból – Kreatív ötletek gyerekeknek nyárra 2. rész

A nyári szünet minden gyerek kedvence. Rengeteg móka, kacagás, új felfedezések, új élmények, kalandok várnak kicsikre és nagyokra egyaránt. Ehhez szeretnénk egy kicsit hozzájárulni ’Kreatív ötletek gyerekeknek nyárra’ című sorozatunkkal, melyben egyszerű alapanyagok felhasználásával könnyen elkészíthető, vicces és játékos kreációkat készíthetnek a gyerekek. Reméljük tetszeni fognak az ötletek. Kellemes időtöltést! 🙂

Katica kavicsból

katica

A katicabogarat a tavasz és a nyár egyik jelképének is mondhatnánk akár, hisz a napsütéses időben sok helyen megtalálható ez az apró termetű, vidáman repdeső kis bogár. Jellegzetes külsejével, piros alapon fekete pöttyös szárnyaival igazi egyéniség. A gyerekek is nagy örömmel figyelik, és „sétáltatják” ujjaikon, ha közelebb merészkedik.
Ezt az apróságot mi magunk is megeleveníthetjük, amihez csupán egy kavicsra, és némi fekete, piros, fehér festékre lesz szükségünk. Így ősszel és télen is felvidíthatnak minket a polcról figyelve, de egy kis darab mágnest ráragasztva a hűtőajtóra is feltehetjük, vagy ajándékba is szánhatjuk. Ráadásul a gyerekek is biztosan élvezni fogják a festegetést. 🙂

Az alábbi videóban mutatjuk, hogy milyen egyszerű is elkészíteni:

 

 

Folyamat:

  1. Elsőként alaposan tisztítsuk meg a kavicsot, hagyjuk teljesen megszáradni, majd fehér akril festékkel vékony rétegben alapozzuk le mindkét oldalát.
  2. Száradás után piros akril festékkel kenjük be mindkét oldalát, szintén vékony rétegben, de jól fedjen.
  3. Majd fekete akril festékkel rajzoljuk meg a fejét, és a szárnyait a pöttyökkel.
  4. Végül fessük meg a szemeit fehér és fekete akril festékkel.

Tipp: Nem kell ragaszkodni a szokásos piros színhez, bármilyen másik színnel is elkészíthető a katica, lilával, citromsárgával, zölddel stb.
A szemeket elkészíthetjük mozgó szemekből is, amiket a festék száradása után ragasszunk fel a fejrészre.

A ‘Kreatív ötletek gyerekeknek nyárra’ sorozatunk korábbi része:

Lisztes lufi figura

Oszd meg az ismerőseiddel is!