Kartonból tárolódoboz

Néhány feleslegessé vált kartondobozból is igazán hasznos és mutatós dolgokat készíthetünk. Ahelyett, hogy kidobtuk volna őket, most mi is megpróbáltunk kihozni az itthoniakból valami újat. Alapanyagként két izzós, egy asztali lámpás és egy „ismeretlen előéletű” kis papír dobozt használtunk. A lehetőségek száma szinte végtelen, de különös hasznossá tehetjük őket, ha egy fiókba, vagy éppen az íróasztalunkra készítünk belőlük tárolókat.
Mutatjuk is, hogy mi mire jutottunk:

Kartonból tárolódoboz

 

Szükséges alapanyagok, eszközök:

Kartondobozok
Színes és/vagy mintás papírok
Ragasztó
Olló (esetleg szike)

Elkészítés:

katonbol_tarolodoboz1

Először is a kartondobozainkat vágjuk le a megfelelő méretre ollóval vagy szikével. Ha egy fiókba tervezzük őket, akkor annak magassága legyen a mérvadó, bármi más cél esetében pedig igazítsuk nagyságukat elképzelésünkhöz.

katonbol_tarolodoboz2

Ha méretre, formára vágtuk őket, akkor vonjuk be felületüket színes papírral. Először kezdjük a belsejükkel. A legegyszerűbb, ha a belső szélességeiket lemérve, minden dobozba két-két színes papírlap segítségével készítjük el a belső bevonatot. Miután beragasztottuk őket, a még kilógó részeket vágjuk le ollóval vagy szikével.

katonbol_tarolodoboz3

Ha a dobozok belső részével megvagyunk, jöhetnek a külső felületek. Itt érdemes kis ráhagyásokkal dolgoznunk, tehát a szükségesnél kicsit nagyobb papírlapokat vágjunk, hogy a sarkoknál és éleknél is tökéletes fedést biztosítsanak.

katonbol_tarolodoboz4

A doboz tetejénél a megmaradt színes lapokat egyforma hosszúságúra vágva beragaszthatjuk őket egyfajta szegélyként a dobozok belsejébe, hogy még letisztultabb és szebb legyen a végeredmény. Én belül egyszínű, kívül pedig mintás lapokat használtam, de természetesen ez is tetszés és ízlés szerint variálható.

Karton tárolódoboz saját kézzel

Ha gondoljuk, az elkészült dobozkáinkat össze is ragaszthatjuk, mellyel egy több funkciós tárolót kaphatunk.

Kartondoboz újrahasznosítása

Elkészítés lépései:

Kartondobozból kreatívan tároló készítése

Oszd meg az ismerőseiddel is!