Karácsonyi képeslapok – 3+1 ötlet

Szerintem a képeslapok sosem fognak kimenni a divatból. Bár manapság már sokkal gyorsabb az információváltás és jókívánságok “postázása”, a képeslap küldésnek/átadásnak vannak egy sajátos varázsa, melyet mással nem lehet pótolni. Születésnapra, névnapra, húsvétra vagy épp karácsonyra írt képeslappal különlegesebbé tehetjük az alkalmat. Ha pedig magát a képeslapot is mi készítjük, azzal még emlékezetesebbé és személyesebbé varázsolhatjuk az ünnepet. 🙂

karácsonyi képeslap

A képeslapok elkészítését a videóban láthatod:

Iratkozz fel YouTube csatornámra itt: Feliratkozás

Amire szükséged lesz:

– színes és mintás kartonlapok
– olló
– ragasztó
– fekete filctoll
– egyéb díszítő elemek: kis csengő, masni, dekorgumi stb.

Sablonok a képeslapokhoz:

karácsonyi sablon

Elkészítés:

karácsonyi képeslap

– A Mikulás és Rudolf képeslapokhoz egy piros és egy barna színű, 24×17 cm-es kartonlapot használtam, melyeket félbehajtottam.

A Mikuláshoz fehér és testszínű lapokból kivágtam a bajszát, a szakállát, a szemeit, az orrát, és a sapka prémjét.
Először a sapka prémjét ragasztottam fel, majd a szakállát, ezután a bajszát, az orrát és végül a szemeit.

Rudolfhoz sötétebb barna, piros fehér és sárga-fehér pöttyös lapokból kivágtam az agancsait,a szemeit, az orrát és a nyakörvét.
Először az agancsait, majd az orrát, a szemeit, végül pedig a nyakörvét ragasztottam fel, melyre rögzítettem egy kis csengőt is.

– A hóemberes és a karácsonyfás képeslapokhoz 24×12 cm-es, mintás kartonlapokat használtam, melyeket szintén félbehajtottam.

A hóemberhez fehér lapból kivágtam három kört, 7-5-3 cm-eseket. Barna, mintás, és narancssárga lapokból pedig a sálját, a karjait és az orrát vágtam ki.
Először felragasztottam a legnagyobb kört, majd a közepeset, ezután a sálját és a karjait, végül pedig a legkisebb kört és az orrát ragasztottam fel. Fekete filctollal megrajzoltam a szemeit és a száját.

A karácsonyfához zöld papírlapból levágtam egy 8×17 cm-es darabot, majd széltében harmonikaszerűen meghajtogattam. Az egyik végét összefogva (hogy háromszög alakú legyen) felragasztottam a képeslap közepére. Arany és piros csillámos dekorgumiból vágta  ki csillagot és köröket, melyeket a fára ragasztottam.

Oszd meg az ismerőseiddel is!