Karácsonyi asztaldísz termésekből

Gyönyörű kiegészítője az ünnepi asztalnak egy csodás asztalidísz gyertyával. Sokféleképpen elkészíthető egy asztali dekoráció, valamint többféle méretben is. Én most csupa termésekből építettem fel ezt a kis asztali dekorációt, melynek a közepén egy gyertya foglal helyet. Kisebb tobozokat, bükkfa terméseket, égerfa terméseket, makkokat és vadgesztenyéket használtam hozzá. A terméseket kiegészítheted kisebb karácsonyfagömbökkel, szalagokkal, masnikkal, gyöngyös girlanddal vagy más egyéb díszítő elemekkel, ahogy neked tetszik. 🙂
Szerintem nemcsak a mi ünnepi asztalunkat díszítheti hanem egy különleges ajándék is válhat belőle. 🙂

asztali dekoráció termésekből

Elkészítését a videóban láthatod:

Iratkozz fel YouTube csatornámra itt: Feliratkozás

Amire szükségünk lesz:

  • Kör alakú faszelet vagy kör alakú karton
  • tobozok, égerfa termések, makkok, bükkfa termések
  • arany színű akrilfesték és csillámpor
  • fehér színű akrilfesték
  • ecset, ragasztópisztoly
  • gyertya
  • matt vagy fényes lakk (opcionális)

karácsonyi asztali dekoráció termésekből

Elkészítés:

1. Ha faszelettel dolgozol, először csiszold és tisztítsd meg azt a felét, amelyre a díszítés kerül. Plusz érdemes lekenned matt vagy fényes lakkal is. Így jobban hozzá tudnak ragadni a termések.

2. A tobozok széleit fesd be fehér akrilfestékkel vagy temperával, a bükkfa termések belsejét pedig fesd be arany színű akrilfestékkel, és rögtön szórj rá arany színű csillámport, a felesleget pedig rázd le egy tiszta papírra. Így a megmaradt csillámport vissza tudod önteni a csillámporos tégelybe, és nem megy kárba.

3. Helyezd a gyertyát a faszelet vagy karton köralap közepére, majd köréje rakosgasd a tobozokat úgy, hogy némi távolság legyen köztük a gyertyával, ne faszelt szélére kerüljenek.

karácsonyi asztali dekoráció termésekből

4. Ezután vedd ki a gyertyát, és ragaszd fel a tobozokat körbe.

5. Majd jöhetnek tetszés szerint elrendezve a festett bükkfa termések, makkok, égerfa termések. Az égerfa termésekből egy-egy kisebb darabot ragaszthatsz a toboz aljához, a belső része – amely a gyertyához van közel -. Így sehol nem marad zavaró rés.

6. Végül ragaszd be a gyertyát középre.
Ha szeretnéd, tovább díszítheted szalaggal, masnival, pici gömbökkel, gyöngygirlanddal stb.

karácsonyi asztali dekoráció termésekből

Oszd meg az ismerőseiddel is!