Káprázatos őszi ajtó dekoráció – Üzlet dekoráció

Ősszel is fantasztikus hangulatúvá varázsolhatsz mindent. Legyen szó az asztalról, az étkező ablakról vagy valamelyik ajtóról, bármit feldíszíthetsz. 🙂

Én személy szerint minden évszakban – ez talán nem meglepő – szeretem feldobni az otthonomat és környezetemet különféle díszekkel, dekorációkkal. Különösen kedvelem az ajtódíszeket, így most egy ilyen ötletet mutatok be neked. Ennek a kreációnak plusz érdekessége, hogy egy üzletben található ajtóra készítettem el.

De nem a hagyományos értelemben vett ajtódekorációról lesz most szó, ami általában egy kör alakú alapra elhelyezett apró díszítőelemek egyvelege.

Hanem egy egész ajtót befedő, káprázatos és igen látványos kreációról.

Íme:

Előtte:

ajtó

Utána:

őszi ajtó dísz

Az ötlet, hogy az egész ajtót befedjem valami klassz mintával, egy internetet látott kép adta. Ott kifejezetten karácsonyi mintával volt dekorálva egy egész ajtó, de arra gondoltam, hogy ezt ősszel is meg lehet csinálni. Aztán majd persze tavasszal, nyáron és télen is lehet ilyen nagyszabású alkotásokat készíteni az ajtóra. 🙂

Az ötlet, hogy milyen legyen az ajtó, elég hamar összeállt a fejemben. A női alakos képet már régóta szerettem volna megvalósítani amúgy is. A felirat a szalvétavirágokkal pedig csak úgy hirtelen kipattant a fejemből.

Amiket felhasználtam:

– fekete és fehér kartonlapok
– bordó és sárga 3 rétegű, egyszínű szalvéták
– barna, piros, narancssárga, citromsárga krepp papírok
– piros, narancssárga, citromsárga batik krepp papírok
– ragasztóstift, erős kétoldalú ragasztószalag
– ceruza, fekete vastag hegyű filctoll, olló
– piros, narancssárga, citromsárga színes papírlapok

A virágos felirat:

Egy fehér színű kartonlap az alapja, melyet olyan szélesre vágtam le, mint maga az ajtó. A szélességét a virágok méretéhez igazítottam, illetve a szöveghez, hogy jól látszódjon. A sarkait ívesre levágtam, hogy a szélén lévő virágok alól ne lógjon ki.

hello ősz

A szalvétavirágokat két színből állítottam össze, sárgából és bordóból, melyek remek őszi színek. Ehhez egyszínű, 3 rétegű szalvétákat választottam, melyeket elfeleztem, így kisebb virágokat kaptam. Elkészítését korábban már bemutattam selyempapírból, de szalvétából is ugyanúgy elkészíthető, ITT megtalálod. Annyi kiegészítés, hogy itt nem gömb alakúra formáztam a virágokat, hanem csak félgömbbé, hogy rá tudjam rögzíteni a kartonra.

szalvétavirág

színes szalvétavirág

Próbaképpen körbe raktam a virágokat a papíron, majd ceruzával rajzoltam halványan egy íves részt. Ennek segítségével könnyebben el tudtam helyezni a szöveget a papíron, hogy ne takarják ki a virágok. Ceruzával előírtam a szöveget, majd filccel átírtam.
Ezután a szöveg köré ragasztottam a virágokat.

őszi felirat

Erős, kétoldalú ragasztószalaggal felrögzítettem az ajtóra.

felirat ajtón

Őszi szoknyás hölgy:

A női alakhoz fekete és fehér kartont is használtam, melyekből az alapokat állítottam össze. A felső része készült fekete kartonból, melyhez megrajzoltam az ajtóhoz illő méretű női alak felső testét. Mintát az interneten találtam hozzá, és azt nagyítottam fel szabad kézzel.
A kezét külön rajzoltam meg és vágtam ki, mert narancssárga kartonból a ruha felső részét külön elkészítettem. Először ezt ragasztottam a fekete alakra, majd a kezét.

Az alsó részhez fehér kartonból kivágtam a megfelelő méretű, íves szoknyát.

Majd a női alak felsőtestét hozzáragasztottam a szoknyájához.

Ezután erős, kétoldalú ragasztószalaggal felrögzítettem ezt is az ajtóra.

őszi ajtó dekoráció

A szoknyát barna, piros, narancssárga, és citromsárga krepp papírcsíkokkal díszítettem. Ugyanolyan vastagságú csíkokat vágtam le mindegyik színből, majd jobbról balra haladva elkezdtem egyesével felrögzíteni őket, a szoknya vonalát követve.
Nemcsak az elejét és a végét rögzítettem, hanem menet közben is kicsit beragasztóztam a kartont, hogy stabilan fent legyenek, és szépen álljanak a krepp papír csíkok. A végüket kicsit hosszabbra hagytam, így különlegesebb hatása lett a szoknyának.

Egyéb díszítés:

női alak

A szoknyára néhány batik krepp papírból készült levelet is elhelyeztem, így még ősziesebbé téve a hölgyet.
A szoknya felső részéhez – a derék részhez – egy színben hozzá illő szalvétavirágot helyeztem fel, valamint színes papírból kivágtam néhány levelet, melyeket a hölgy “elfújhat”. 🙂

Oszd meg az ismerőseiddel is!