Illatos levendulazsák készítése

A nyár egyik nagy slágere a levendula. Ami nem is csoda, teljesen megértem, hiszen szép, mutatós kis virág, nagyon finom az illata, sok-sok jótékony hatással bír, és még az íze sem elhanyagolható. Leggyakrabban forró teát készítenek belőle, de találkozhatsz szappan formájában vele, illetve különböző illatosítóként rábukkanhatsz. Ráadásul mennyi szörpként és fagyiként sem utolsó. 🙂

levendulazsák készítése

Én nagyon szeretem a levendulát, teaként és szörpként is szívesen fogyasztom, és imádom szagolgatni is. 🙂
Egy igazán egyszerűen elkészíthető, mutatós kis ötletet hoztam most neked. Egy levendulazsák összeállítását fogom bemutatni, amely apró dísze lehet otthonodnak, vagy a ruhásszekrényedbe is betehet, hisz elűzi molyokat, így nem rágják ki kedvenc darabjaidat. Pluszként pedig kellemes, lágy illattal tölti meg ruháidat.

A levendulazsák elkészítését a videóban láthatod:

Iratkozz fel YouTube csatornámra itt: Feliratkozás

Amire szükséged lesz:

– mintás vagy egyszínű anyag (lenvászon, organza, vagy egy régi póló is szuper)
– szárított levendulavirág (gyógynövényboltokban beszerezhető)
– tű, cérna, olló
– szalag

Elkészítés:

1. Én egy kisebb zsákot készítettem, melyhez papírból kivágtam egy sablont. Egy 20 cm x 8,5 cm-es téglalapot. Ezt a téglalapot rátettem az anyagra, és körbevágtam.

2. A kivágott téglalapot fordítsd úgy, hogy a belső része (világosabb rész) nézzen fölfele. Majd a két keskenyebb végét kissé hajtsd le, és egyszerű öltésekkel varrd le.

3. Ezután hajtsd félbe úgy, hogy a belső része továbbra is kívül legyen. Az oldalait szintén egyszerű öltésekkel varrd össze.

4. Fordítsd ki, és töltsd meg szárított levendulavirággal, nagyjából a feléig, hogy még kényelmesen, szépen össze tudd kötni a tetejét.

5. A szalaggal kösd össze a tetejét, kicsit igazgasd meg, és kész is. 🙂

Tipp: Tetszés szerint tovább is díszítheted mini fafigurákkal, virágokkal.

Oszd meg az ismerőseiddel is!