Húsvéti tojás készítése

Manapság húsvéti tojást sokféleképpen díszíthetünk, és több, különféle anyagú közül választhatunk sőt, a méretek közt is válogathatunk. Az igazi tyúktojást kifújhatjuk, vásárolhatunk az üzletekben hungarocell, műanyag és fa tojást, vagy gyárthatunk mi magunk is. Erre szeretnénk most nektek néhány példát mutatni.
Háromféle alapanyagot használtunk, pisztácia héjat, porcelán gyurmát, és kavicsot.
Mindegyik egyszerűen elkészíthető, és nagyon dekoratív a végeredmény. Felhasználhatjuk ajtódíszek, képeslapok, húsvéti kosárkák díszítéséhez, de készíthetünk hűtő mágnest is. Lássuk is őket:

1. Pisztácia héj tojás

Húsvéti tojás készítés

Ami kelleni fog:
– pisztácia héj
– különböző színű akril festék

A héjakat fessük le a választott színnel. Ha az első réteg nem fedte be rendesen, vigyünk fel rá még egy réteget. Miután megszáradt, kedvünk szerint dekoráljuk pöttyökkel, hullámokkal, cikk-cakk mintával. Száradás után pedig már dekorálhatunk is vele.

Húsvéti tojás dekoráció készítése

2. Porcelán gyurma tojás

Porcelán gyurma tojás

Hozzávalók:
porcelán gyurma
– különböző színű akril festék
– szalag, ha szeretnénk valahová felakasztani
– mágnesszalag, ha a hűtőre szeretnénk helyezni

A megformált, vagy süti szaggató segítségével kiszúrt formákat fessük le a választott színnel, majd hagyjuk megszáradni. Ezután folytathatjuk a dekorálást akril festékkel, de ragaszthatunk rá gyöngyöket, flittereket, csipkemintás szalagot, de önmagában is hagyhatjuk.

Porcelán gyurma húsvéti tojás készítése

3. Kavics tojások

Kavics húsvéti tojások

Amire szükségünk lesz:- kavicsok (legalább az oldala legyen teljesen lapos felületű)
– fehér akril festék
– színes akrilfesték
– mágnesszalag, ha a hűtőre szeretnénk helyezni

A kavicsokat alaposan tisztítsuk meg, majd hagyjuk megszáradni. Ezután alapozzuk le fehér akril festékkel, majd száradás után színes festékkel. Ha ez is megszáradt, díszítsük ízlés szerint. Végül pedig szépítsük vele otthonunkat, de ajándékba is szánhatjuk.

Húsvéti tojás kavicsból

Oszd meg az ismerőseiddel is!