Húsvéti puha nyuszik készítése

A kinder tojást kicsik és nagyok egyaránt szeretik. Ráadásul a tojás belsejét, melyben a meglepetést találhatjuk, többféle módon is felhasználhatjuk, újrahasznosíthatjuk. Készíthetünk belőle például egy tüneményes, pihe-puha nyuszit így húsvét közeledtével. Néhány egyszerű lépés csupán, de a végeredmény annál aranyosabb. 🙂

kinder tojás nyuszi

Amire szükségünk lesz:

– kinder tojás belső
– vatta
– hobby ragasztó
– lyukasztó
– színes papír (fekete, rózsaszín, barna/szürke, fehér)
– olló

Elkészítés:

húsvéti nyuszi kinder tojásból

1. Fehér papírra rajzoljunk két (a kinder tojás belsőhöz) méretarányos nyuszi fület, majd rózsaszín papírra a fülek belsejét. Vágjuk ki őket, és a rózsaszín fülbelsőket ragasszuk a fehér fülekre.
(A fólek belsejét rózsaszín ceruzával is megrajzolhatjuk és kiszínezhetjük.)

2-3. Ezután a füleket illesszük a tojásbelső szájához, és csukjuk össze.

4. A füleket hajtsuk fel. (A fülek tetejét tetszés szerint egy ceruza segítségével meg is kunkoríthatjuk.)

5-6. Ragasztózzuk be a tojásbelső egyik felét, majd fedjük be vattával. Ha ez kész, ragasztózzuk be a másik felét is, és azt is vonjuk be vattával.

7-8. Egy irodai lyukasztó segítségével lyukasszunk fekete papírból két szemet, rózsaszín papírból egy orrot. Barna vagy szürke papírból pedig rajzoljunk és vágjunk ki bajszot a nyuszinak. Ezután ragasszuk fel a pofijára őket. Először a szemeket, majd a bajuszt, és a bajusz közepére az orrot.

El is készültünk a pihe-puha kis nyuszinkkal, mellyel díszíthetjük az ünnepi asztalt, vagy sok finomsággal megrakott kiskosár közepére is beültethetjük. 🙂

Tipp: A nyuszi nyakába készíthetünk aranyos kis masnit is, melyre ITT és ITT találhatjátok az elkészítést.

Oszd meg az ismerőseiddel is!